Saltar apartados

Un planter d'escriptors, periodistes i experts omplen les jornades culturals de novembre

Ángeles Caso, Julio Llamazares, l'antropòleg Miguel Botella López o el filòsof Javier Sádaba parlaran sobre dones, escriure, antropologia forense o bioètica

 

Alacant, 30 d'octubre de 2013

L'escriptora i periodista Ángeles Caso intervé el dimarts 5 de novembre en les jornades culturals “El valor de les Lletres”, que organitza la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant. A les 12.00 h i en l'Aula Magna de Filosofia i Lletres (edifici B), lloc de celebració de les jornades, l'autora guanyadora del Premi Planeta i el Premi Fernando Lara mantindrà una tertúlia entorn de la documentació de la Memòria Històrica sota el títol de “Literatura, historia y mujeres”.

Les jornades tindran lloc des del dia 5 i fins al divendres 8 de novembre de 2013. La vicedegana de Cultura, Relacions Institucionals i Promoció Lingüística, M. Àngels Francés Díez, inaugurarà l'activitat a les 10.00 h, així com l'exposició de fotografia “El valor de les lletres” i lliurarà els premis als guanyadors de quart concurs de fotografia que organitza la Facultat.

“La Antropología Forense a través de una biografía” és el tema de la ponència que Miguel C. Botella López, que començarà a les 17.00 h del dimarts. Catedràtic d'Antropologia Física de la Universitat de Granada, Botella López ha fet estudis com el de restes humanes en el Projecte Príncep de Viana, la identificació genètica de les restes de Cristòfor Colom i els seus familiars, o l'estudi de la mòmia de l'Infant Sancho de Castella (segle XIV) en el monestir de Santo Domingo el Real de Toledo.

“El oficio de mentir” és el suggeridor títol de la conferència que l'escriptor i periodista Julio Llamazares oferirà el dimecres 6 de novembre a les 12.00 h. Presentat pel catedràtic de la UA Ángel Luis Prieto de Paula, l'autor de la recentment publicada novel·la Las lágrimas de San Lorenzo, farà una reflexió sobre la literatura. Un altre dels plats forts de les jornades és la cita amb Javier Sádaba. L'escriptor i filòsof destaca per difondre i acostar les Humanitats i la Filosofia a la societat actual, com mostra l'objecte de la seua conferència: la Bioètica; aquesta, que és una part molt específica de l'ètica, es refereix als judicis morals que s'han de donar davant la revolució genètica. Sádaba hi participa a les 17.00 h del dimecres 6.

El lliurament del premi-homenatge a Maruja Pastor Galbis, pedagoga i directora de l'Escola Normal de Magisteri d'Alacant entre els anys 1965 i 1981, està previst per a les 11.00 h del dijous 7 de novembre. L'elecció d'aquesta degana del Magisteri es va fer per votació i a través del blog de l'organitzador del guardó, l'Observatori de les Dones de la Facultat de Filosofia i Lletres. La taula redona a càrrec dels col·lectius d'alumnat de la Facultat tanca les activitats d'aquest dia.

La presentació de l'Obra completa (1935-1977) de Blas d'Otero, per la seua companya i vídua Savina de la Cruz, està programada per al divendres 8, a les 12.00 h. Mario Hernández intervé en l'acte que presenta el catedràtic José Carlos Rovira i compta amb la intervenció de l'escriptor i poeta alacantí Manuel Parra. El degà de la Facultat, Jorge Olcina, clausurarà les jornades.

El director del Diario Información d'Alacant, antic alumne de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA, Juan Ramón Gil, és qui pronunciarà la lliçó magistral en l'Acte de Graduació de l'alumnat de la Facultat, que se celebrarà el divendres 8 de novembre, a les 18.30 h, en el Paranimf de la UA. L'acte sumarà el lliurament de premis corresponent als guardonats en el I Certamen Literari Mario Benedetti.

 

Enllaç programació Jornades

Tota l'activitat es retransmetrà a temps real a través de l'enllaç

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464