Saltar apartados

Arranquen noves activitats emmarcades dins del projecte d'Universitat Saludable

La UA acollirà activitats per a celebrar el Dia Internacional de les Persones Sordes, el Dia Mundial de la Visió, i altres com la Setmana de la Cultura Gitana, la segona Macromarató de Donació de Sang i un cicle de cinema i salut

 

El pròxim 30 d'octubre el campus acollirà la segona Macromarató de Donació de Sang, una de les activitats més reeixides del projecte d'Universitat Saludable

 

Alacant, 7 d'octubre de 2013

Amb l'objectiu de continuar aprofitant els actius intrínsecs al campus en matèria de salut i excel·lència mediambiental, la Universitat d'Alacant presenta noves activitats organitzades dins del projecte institucional d'Universitat Saludable  que depèn del Vicerectorat de Campus i Sostenibilitat.

Així, el pròxim 23 d'octubre, el campus acollirà els actes commemoratius del Dia Mundial de la Visió, en el qual el Departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia farà diferents proves de valoració dirigides a tota la comunitat universitària i on s'oferirà informació sobre la Clínica Optomètrica de la UA.

El 29 d'octubre serà el torn de la celebració del Dia Internacional de les Persones Sordes, que coincidirà amb la inauguració d'un nou servei d'atenció situat en les secretaries de les diferents facultats. Es tracta d'una nova aplicació que permetrà a les persones sordes tenir una atenció personalitzada, a temps real, gràcies a l'aplicació de la informàtica i a la creació de la figura de l'intèrpret virtual. A més, en el marc del conveni subscrit entre la UA i la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (Fesord CV), s'organitzaran diferents activitats que aprofundiran a donar visibilitat al col·lectiu.

L'endemà, el 30 d'octubre, i tenint en compte l'èxit de la passada edició, la Universitat Alacant acollirà la segona Macromarató de Donació de Sang amb punts d'extracció simultanis col·locats en l'edifici de Rectorat, els aularis I i II, i en la Facultat de Ciències.

D'altra banda, gràcies al treball conjunt del Vicerectorat de Campus i Sostenibilitat, el Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística, així com l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament i Pau i la Federació d'Associacions Gitanes de la Comunitat Valenciana (FAGA), del 5 al 7 de novembre, s'han programat diferents activitats que permetran conèixer la identitat i riquesa cultural del poble gitano.

Finalment, al marge de tancar noves accions, els dies 26 i 27 de novembre i del 2 al 4 de desembre, se celebrarà un cicle de cinema i salut. A partir de pel·lícules d'actualitat i experts en la matèria, s’hi tractaran temes com la salut mental, la sida, la salut pública i el sistema sanitari públic i els seus professionals.

Després d'un any des de la posada en marxa del projecte d'Universitat Saludable, “el balanç és molt positiu, ja que s'ha posicionat aquesta Universitat com un entorn saludable en els principals fòrums nacionals i internacionals”, apunta el director del Secretariat de Sostenibilitat i Salut Laboral, dependent del Vicerectorat de Campus i Sostenibilitat, José Ramón Martínez Riera.

 

Notícies relacionades:

L'Organització Panamericana de Salut premia el projecte d'Universitat Saludable de la UA

La UA posa en valor els seus actius saludables amb un ambiciós programa d'actuacions horitzontals i multidisciplinàries

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464