Saltar apartados

El Congrés dedicat al "savi espanyol" comença dilluns en la Universitat d'Alacant

Antonio Mestre Sanchís, màxim expert en Il·lustració a Espanya, oferirà la conferència inaugural

 

Alacant, 11 d'octubre de 2013

Conegut en la seua època com “el savi espanyol”, el científic Jordi Juan Santacília, de qui enguany fa 300 anys que va nàixer, rep homenatge i profunda anàlisi en el congrés internacional “Jordi Juan Santacília (1713-1773) en l'Espanya de la Il·lustració. Memòria i Present". La trobada comença el dilluns 14 d'octubre, en la Universitat d'Alacant, i hi participarà un nombrós i prestigiós grup d'experts internacionals. A les 9.30 h, en l'Aula Magna de Filosofia i Lletres (edifici B) el rector de la UA, Manuel Palomar, el diputat de Cultura de la Diputació Provincial d'Alacant, Juan Bautista Roselló Tent, el degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, Jorge Olcina, i el catedràtic d'Història Moderna de la UA, Armando Alberola Romá, inauguren la trobada.

Miguel Ángel Puig Samper, pertanyent al CSIC i expert en expedicions científiques en el segle XVIII a l'Amèrica Hispana, inicia l'intens programa que es desenvoluparà els dies 14, 15 i 16 d'octubre de 2013, amb una conferència sobre aquest mateix tema. La sessió del matí del dilluns es tanca amb la conferència inaugural, a càrrec d'Antonio Mestre Sanchís. Mestre és en l'actualitat catedràtic emèrit de la Universitat de València, on va exercir la càtedra d'Història Moderna fins que es va jubilar; en la UA va ser catedràtic d'Història Moderna i degà de la Facultat de Lletres; Premi Lluís Guarner 2007 de la Generalitat Valenciana, és el màxim expert en Il·lustració a Espanya i gran coneixedor de Gregorio Mayans, l’il·lustrat d'Oliva, localitat, aquesta mateixa, que nomenarà el catedràtic, d’ací a dues setmanes, Fill predilecte.

Ancorat sobre la figura de Jordi Juan Santacília, el vast programa del congrés organitza la participació d'experts en quatre blocs temàtics: “Amèrica i Espanya: els processos de construcció del saber en el segle XVIII”, “La gestió del saber: científics i tècnics”, “Poder polític, reformisme, Il·lustració” i “Jordi Juan Santacília, espill del seu segle”. Organitza la Universitat d'Alacant, la Casa de Velázquez, la Diputació Provincial d'Alacant i l'Institut de Cultura Juan-Gil Albert.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464