Saltar apartados

La UA inicia un cicle divulgatiu sobre astronomia

 

Alacant, 10 d'octubre de 2013

La Universitat d'Alacant inicia demà un cicle divulgatiu sobre astronomia que es desenvoluparà en la Seu d'Alacant i que tindrà quatre conferències.

Organitzades pel Grup d'Astronomia i Astrofísica del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal, i patrocinades per la Societat Espanyola d'Astronomia, el cicle s’anomena XIII jornades de Divulgació de l'Astronomia. Estan coordinades pel professor Adriano Camp.

Les sessions comencen l'11 d'octubre amb la conferència a càrrec de Gonzalo Tancredi, de la Universitat de Montevideo, que parlarà sobre conglomerats granulars en asteroides i cometes. Li seguirà la d'Ignacio Negueruela Díez, de la Universitat d'Alacant, sobre el naixement de cometes. Les altres dues sessions se celebraran els dies 7 i 15 de novembre amb conferenciants i temes per determinar. Totes les dissertacions començaran a les 20.15 h.

D'altra banda, organitzada pel mateix departament, aquesta vesprada, a les 16.00 h, en la sala de graus de l'EPS 1, el professor Tancredi donarà un seminari amb el títol: "Els cometes del Cinturó Principal (Main Belt Comets) no són cometes, sinó asteroides sacsejats". Gonzalo Tancredi és un prestigiós investigador en ciències planetàries i va ser un dels redactors de la nova definició de planeta adoptada per votació majoritària en l'assemblea general de la International Astronomical Union a l'agost de 2006.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464