Saltar apartados

La UA organitza un seminari en homenatge a Julio Cortázar emmarcat en la celebració del 50 Aniversari de Rayuela

El seminari comptarà amb reconeguts especialistes i els escriptors Reina Roffé, Rodrigo Fresán i Jorge Eduardo Benavides

 

 Alacant, 11 d'octubre de 2013

Continuen els actes commemoratius dels 50 Anys de la novel·la Rayuela de l'escriptor Julio Cortázar, programats pel Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti (CEMAB) de la Universitat d'Alacant durant l'any 2013.

Com a part de la programació commemorativa, a partir del pròxim dimarts 15 d'octubre i fins al dijous 17, tindrà lloc el seminari 50 anys de Rayuela (1963-2013). Homenatge a Julio Cortázar, organitzat pel CEMAB i la Facultat de Filosofia i Lletres i dirigit per Carmen Alemany, catedràtica de Literatura Hispanoamericana de la UA. Aquesta trobada compta amb la col·laboració de la Càtedra Vargas Llosa.

La inauguració, prevista el dimarts 15, a les 16 h, en el CEMAB, serà a càrrec de Jorge Olcina, degà de la Facultat de Filosofia i Lletres; Eva Valero, directora del CEMAB, i Carmen Alemany, directora del seminari. Les dues primeres jornades del seminari tindran lloc en les noves instal·lacions del CEMAB (edifici de Filosofia i Lletres III, al costat de la sala Aifos) i el dijous 17 d'octubre el seminari es trasllada a l'ADDA (Auditori de la Diputació d'Alacant), en col·laboració amb l'Institut de Cultura Alacantí Juan Gil-Albert. Totes les sessions són d'entrada lliure.

50 anys de Rayuela (1963-2013). Homenatge a Julio Cortázar pretén ser un homenatge a un escriptor essencial i, segons afirmen els organitzadors, “té com a objectiu introduir estudiants i interessats en la figura de Julio Cortázar i el seu temps”. Per a això, reconeguts especialistes en l'obra de l'escriptor argentí i en literatura hispanoamericana s'endinsaran en l'anàlisi dels textos cortazarians i en les re­lacions i polèmiques que aquest escriptor fonamental va mantenir al llarg de la seua vida. La veu dels crítics es compartirà amb la de reconeguts escriptors en l'àmbit hispanoamericà i espanyol per a oferir­ la seua visió de Cortázar.

El seminari comptarà amb especialistes en l'obra de Cortázar, així com amb les intervencions dels escriptors argentins Reina Roffé (dimarts 15), qui parlarà de “Cortázar revisitat. Una mirada personal”, i Rodrigo Fresán (dimecres 16), que mantindrà un diàleg amb Carmen Alemany a propòsit de l'obra de Cortázar i la seua presència en la literatura d'avui.

L'última sessió del seminari, el dijous 17, en l'ADDA, comptarà amb la intervenció de l'escriptor peruà Jorge Eduardo Benavides, a qui entrevistarà la directora del seminari amb el 50 aniversari de la publicació de Rayuela de Julio Cortázar, com a tema central. En l'acte es realitzarà una lectura de textos de Rayuela que serà a càrrec de Sebastián Miras.

Jorge Eduardo Benavides també presentarà la seua última novel·la, Un asunto sentimental (publicada enguany per Alfaguara), el divendres 18, a les 18 h, en la biblioteca la Pau de Villena, un acte organitzat per la Seu Universitària de Villena.

 

Comenta esta noticia en Facebook o en Twitter.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464