Saltar apartados

La UA reivindica el treball i reconeixement dels professionals de la Infermeria Comunitària

La VII Reunió d'Hivern de l'AEC reuneix a més de 200 participants

 

 

 

Alacant, 10 d'octubre de 2013

Gràcies al paper dels infermers i infermeres comunitaris, “les visites, ingressos i ús de les unitats d'emergències han baixat un 70%”. Així ho han assegurat Manuel Llombart, conseller de Sanitat de la Generalitat Valenciana, i José Antonio Ávila Olivares, president del Consell d'Infermeria de la Comunitat Valenciana, durant la inauguració de la setena reunió d'hivern de l'Associació d'Infermeria Comunitàriacelebrada aquest matí en la Universitat d'Alacant.

Durant l'acte, que ha comptat amb la participació de Manuel Palomar, rector de la UA: Tomás Costa, cap de la Secretaria de la Comissió de Relacions Humanes del Sistema Nacional de Salut; Andrés Llorens, alcalde d’Alacant, i José Ramón Martínez Riera, director de la reunió de l'AEC, tots els presents han reivindicat l'enfortiment de la infermeria comunitària per a potenciar la millora de la salut i un eficaç aprofitament dels recursos sanitaris.

Com a representant de l'AEC, Riera ha insistit en “la defensa de la sanitat pública i la infermeria comunitària”, reclamant “el reconeixement d'aquesta especialitat en col·laboració amb tots els professionals del sector així com de les diferents institucions”.

Palomar ha remarcat la idea que “la Universitat d'Alacant és el projecte social més important en la formació de talents, la innovació i la recerca”, per la qual cosa continuarà apostant per les sinergies i convenis de col·laboració amb fòrums com el de l'AEC i la Conselleria de Sanitat de la GV.

Fins demà divendres, 11 d'octubre, la setena reunió d'hivern de l'AEC comptarà amb la participació de més de 200 professionals i estudiants del sector amb l'objectiu d'impulsar el lideratge de la infermeria comunitària en el coneixement científic, la gestió i la pràctica en els diversos entorns. Per a això, es treballarà com enfortir i cohesionar-ne el paper, així com l'intercanvi d'experiències per a establir consensos que contribuïsquen a la promoció de la salut.

Notícies relacionades:

La UA acull la VII Reunió de treball de l'Associació d'Infermeria Comunitària

La UA i l'Associació d'Infermeria Comunitària col·laboren en el desenvolupament de recerques i activitats de divulgació

Sanitat i la Universitat d'Alacant col·laboren perquè els estudiants completen la seua formació en centres públics sanitaris

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464