Saltar apartados

Nou portal de la Cervantes i el Tecnològic de Monterrey

La universitat mexicana ha fet recentment 70 anys d'existència

 

Alacant, 10 d'octubre de 2013

El Tecnològic de Monterrey i la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes inauguren avui un portal que conté una selecció del catàleg editorial de l'entitat mexicana i els treballs de postgrau que genera. Així mateix, ofereix diverses col·leccions històriques de la seua Fototeca.

La Revista de Filosofia, Ètica i Cultura, la Revista d'Humanitats i CONfines (dedicada a les relacions internacionals i la ciència política) augmenten l'hemeroteca d'aquest nou espai digital en el qual es pot consultar, entre altres obres, el volum titulat Cuatrocientos años del ingenioso hidalgo, un catàleg de les edicions d’El Quixot donades al Tecnològic per l'empresari Carlos Prieto, origen de la seua valuosa biblioteca cervantina. Aquest fons està compost per més d'un miler d'exemplars de la novel·la d'autor d’Alacalá, incloses traduccions a quasi un centenar d'idiomes, edicions antigues mexicanes, un exemplar datat a Brussel·les en 1607 i un altre a Milà en 1610.

El nou portal naix com a fruit del conveni institucional que el Tecnològic i la Fundació de la Cervantes van subscriure a Monterrey, el 29 de juny de 2012, amb l'objectiu de difondre el coneixement de la institució mexicana en diferents àrees d'Humanitats. Els continguts s'han integrat en la Biblioteca Virtual de les Lletres Mexicanes, que depèn de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes.

 

Tecnològic de Monterrey

El Tecnològic de Monterrey (www.itesm.edu) va ser fundat en 1943 per un grup d'empresaris. En paraules del seu rector, David Noel Ramírez Padilla, “és una institució de la societat per a la societat” que presenta 31 campus en tot el país i 19 seus i oficines internacionals. El programa acadèmic ofereix 60 carreres professionals, 36 carreres internacionals, 18 especialitats mèdiques, 15 especialitats en altres disciplines, 42 mestratges, 12 doctorats i 4 programes de preparatòria.

 

Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes

La Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes (www.cervantesvirtual.com) va ser creada en 1999 per iniciativa de la Universitat d'Alacant, Banc Santander, a través de la Divisió Global Santander Universidades, i la Fundació Botí, i es desenvolupa en l'actualitat sota la tutela de la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, que presideix Mario Vargas Llosa, Premi Nobel de Literatura 2010. El seu objectiu és la difusió de les lletres iberoamericanes en el món; ofereix, a través de la Xarxa, lliure accés a més de 158.000 registres bibliogràfics. Ha obtingut el Premi Stanford per a la Innovació en Biblioteques de Recerca.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464