Saltar apartados

La Facultat d'Educació de la UA celebra el XVI Congrés Nacional i II Internacional de Models de Recerca Educativa

Alacant, 3 de setembre de 2013

La globalització com a fenomen de caràcter internacional ha contribuït a canviar les característiques de la societat i de les institucions educatives. D'aquesta forma, els dilemes i problemes en l'àmbit de l'educació, a més de ser únics i singulars, s'aprecia que són, alhora, globals; és a dir, no exclusius de determinats països o sistemes. La Universitat d'Alacant celebra durant els dies 4, 5 i 6 de setembre de 2013 i en l'Aulari II, el XVI Congrés Nacional i II Internacional “Recerca i Innovació Educativa al Servei d'Institucions i Comunitats Globals, Plurals i Diverses”, en el qual se citaran tant investigadors procedents de diverses universitats espanyoles com de la comunitat científica internacional de parla hispana. Organitzat per la Facultat d'Educació de la UA i l'Associació AIDIPE, planteja analitzar i debatre els reptes als quals s'enfronten les institucions i comunitats educatives actuals. Pretén crear espais per a l'intercanvi i la discussió de noves idees, maneres i estratègies d'actuació per a afrontar amb èxit la complexitat dels problemes que avui té plantejats l'educació.

Per a fer front als profunds canvis derivats dels efectes de la globalització, l'educació ha d'evolucionar, canviar i innovar no solament a fi de preparar els nostres xiquets i joves per a viure en una societat global, sinó també per a ajudar a trencar la relació que progressivament s'ha establit entre creixement socioeconòmic i desigualtat. Per això, les comunitats educatives necessiten adoptar una perspectiva plural i global en els projectes que impregne el currículum i l'ensenyament, però sense perdre la idiosincràsia i singularitat. La globalització demana institucions úniques i, alhora diverses, que preparen els estudiants per a viure en un món plural. Mediadors escolars, resolució de conflictes en les aules, prevenció, discapacitat física i psíquica, noves tecnologies, mediació intercultural, són alguns dels temes sobre els que tractaran les comunicacions que s’hi presenten.

El Congrés, que compta amb cinc conferències plenàries i sessions simultànies de simposis, comunicacions i pòsters, s’orienta a parlar de diversitat, pluralitat i diferència, tant des d'una perspectiva teòrica com pràctica i del dia a dia, tal com es concep aquesta realitat actualment en les institucions i organitzacions educatives espanyoles, hispanes i llatinoamericanes i, per extensió, en la societat més àmplia. A més, el programa posa èmfasi en una pedagogia de la diversitat, pluralitat i equitat, el coneixement experiencial i les pràctiques innovadores per a la construcció de comunitats i ambients plurals i inclusius.

Hi col·labora el Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística de la UA, amb el patrocini de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Alacant Convention Bureau (ACB) i la Unitat d'Igualtat de la UA.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464