Saltar apartados

La UA i la Diputació d'Alacant reforcen les rutes culturals i esportives en la Costa Blanca per a captar nous turistes

Palomar i Pastor signen dos convenis de cooperació per a donar importància a la Ruta dels Castells i els recorreguts amb bici per la província

 

Moment de la signa conveni Costa Blanca Universitat d'Alacant

Alacant, 3 de setembre de 2013

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, i la presidenta de la Diputació d'Alacant i del Patronat Provincial de Turisme, Luisa Pastor, van signar ahir al matí dos convenis per a impulsar projectes que donen importància a la destinació Costa Blanca. El pla de valorització de la Ruta dels Castells i la potenciació del ciclisme com a element de desenvolupament local i turístic són les propostes en les quals col·laboraran les dues institucions per a potenciar l'afluència de viatgers als municipis alacantins.

Aquestes iniciatives obriran nous segments que contribuiran a complementar el producte turístic de sol i platja de la província i fer que no siguen exclusius d’una estació de l’any, hi va puntualitzar Pastor, qui va concretar que “aportarem 16.000 euros a la Universitat perquè pose en marxa aquests dos projectes de recerca i d'accions concretes amb la finalitat d'incrementar l'arribada de visitants als nostres municipis fora de la temporada estival i de fidelitzar als que ja ens visiten”.

El projecte de recerca “El ciclisme com a element per al desenvolupament local i turístic en la província d'Alacant” comptarà amb una aportació provincial de 10.000 euros i, a través de l'Institut Universitari de Recerques Turístiques, preveu actuacions com la creació d'una marca territorial, l'impuls d'una xarxa d'hotels vinculats a aquesta marca que capten i acullen ciclistes tant professionals com aficionats, la creació de paquets d'entrenaments i d'una xarxa cicloturista, així com la possibilitat de facilitar un nou producte als empresaris relacionat amb aquesta idea.

També es preveu impulsar la diversificació de l'oferta turística en zones costaneres i d'interior, fomentar estudis vinculats amb el turisme des del màster de Desenvolupament Local i Innovació Territorial de la UA, i oferir noves idees d'innovació i desenvolupament als instituts tecnològics de la província, Aitex i Inescop.

“Amb aquesta aportació econòmica la Universitat identificarà, definirà i presentarà línies estratègiques per a potenciar aquesta proposta”, van assenyalar durant la signatura.

D'altra banda, el Pla de Valorització Costa Blanca Cultura 2013. Club de producte Ruta dels Castells reuneix agents turístics i municipis interessats a integrar-se en aquesta iniciativa que compten amb una inversió del Patronat Provincial de 6.000 euros. El conveni inclou assessoria, informació i atenció personalitzada, organització i celebració de cursos tallers, disseny i adaptació de productes específics, formació de guies turístics especialitzats en aquestes rutes, així com desenvolupament d'eixides tècniques.

La Ruta dels Castells proposa un pla turístic amb un itinerari coordinat per les fortaleses de la província, especialment concentrades en la zona del Vinalopó, que permetrà als visitants conèixer no solament la història i característiques d'aquestes construccions, sinó també altres valors del territori com la gastronomia, el paisatge o les festes.

En aquest sentit, Manuel Palomar va indicar que amb aquests dos projectes “continuem capitalitzant des de la Universitat i la Diputació el valor de la província. Som conscients des dels nostres grups de recerca de la riquesa del patrimoni cultural, esportiu i gastronòmic que hi ha en la província d'Alacant i el que pretenem és donar importància a aquest contingut a través d'aquests dos convenis”.

Per la seua banda, Pastor va assenyalar que aquest conveni, “que vam signar per primera vegada l’any passat, ens permet posar en valor el ric patrimoni cultural que atresora la província d'Alacant, un llegat que forma part de la història i idiosincràsia del nostre territori”.

 

Reproducir
 
Reproducir
Tall de veu de Luisa Pastor   Tall de veu de Manuel Palomar

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464