Saltar apartados

Benvinguda a un nou curs

Després del solemne Acte d'Obertura del nou curs, el dia 20, la Universitat d'Alacant acollirà del 23 al 26 un ampli programa d'informació, amb estands, tallers i actuacions

Web de la benvinguda 2013/2014 

 Foto d'arxiu Benvinguda a la UA 2012

Alacant, 16 de setembre de 2013

Des del passat dia 9 de setembre el campus de Sant Vicent del Raspeig desborda vida. No obstant això, fins al pròxim dia 20, divendres, no se celebra el solemne Acte d'Obertura que, com és habitual, tindrà lloc a les 12 h en el Paranimf. A més de la lectura de la memòria del curs acadèmic 2012-13, a càrrec de la Secretària General, es lliuraran les distincions al personal que fa les noces de plata amb la institució i s'homenatjaran les persones que es jubilen i les que van faltar durant el curs passat. En aquesta ocasió, la lliçó inaugural serà a càrrec de Miguel Louis Cereceda, catedràtic de l'Escola Politècnica Superior.

Amb l'arrencada del curs, dels 30.000 estudiants amb què compta actualment la Universitat d'Alacant, prop de 5.300 són de nou ingrés. Amb l'objectiu que, com més prompte millor, prenguen el pols a la universitat, coneguen els serveis que ofereix i les instal·lacions que té, s'ha organitzat la Benvinguda a la Universitat d'Alacant 2013, un ampli programa d'activitats que tindran lloc del 23 al 26 de setembre per informar i orientar l'alumnat sobre els serveis que pot trobar en la Universitat, així com les possibilitats de desenvolupament integral dins de les aules i fora.

La inauguració d'aquestes activitats, que han sigut possibles gràcies a la col·laboració de les diferents unitats, centres i serveis de la UA, se celebrarà el dilluns, dia 23 de setembre, a les 11 h, en els baixos de la Biblioteca General. L'acte comptarà amb la participació del rector de la UA, Manuel Palomar, i la vicerectora d'Estudiants, Nuria Grané.

“Aquests dies pretenen ser un ampli aparador de tot allò que pot interessar l'alumnat, i s’entén que cada estudiant s'interessa per temes diferents. Els de nou ingrés cerquen més informació sobre serveis, biblioteca o esports, mentre que els alumnes de cursos superiors s'interessen més per temes relacionats amb la mobilitat o pràctiques externes, com afrontar el futur laboral o l'acreditació d'un determinat nivell d'idiomes necessari per a obtenir el títol de graduat per la Universitat d'Alacant”, hi apunta Grané.

La Benvinguda a la UA comptarà amb un ampli programa d'informació i orientació a l'alumnat a través de estands, en horari d'11 a 14 i de 16 a 19 h, en els quals es podrà rebre informació sobre serveis i unitats de la UA com l'Oficina d'Informació a l'Alumnat, el Centre de Suport a l'Estudiant, el Consell d'Estudiants, l'Observatori d'Inserció Laboral, el Gabinet d'Iniciatives per a l'Ocupació, el Negociat de Pràctiques Externes, Cultura, Esports, Política Lingüística, Biblioteca, Centre Superior d'Idiomes, Relacions Internacionals, Universitat Saludable, així com altres entitats col·laboradores que presten serveis als universitaris com Banc Santander, Creu Roja-Centre de Transfusió, Vila Universitària, Cajamar Rural Caja, Residència Europa House, Renfe, Oficina de Medi Ambient de Sant Vicent del Raspeig, Subus-Vectalia, Alabici, Residència Rector 3, Òptica Universitària, Aigües Municipalitzades d'Alacant, TRAM i Centre 14.

L'alumnat podrà rebre informació de com participar de forma activa en la vida universitària a través de l'associacionisme, la representació estudiantil o formant part de grups estables relacionats amb diferents activitats culturals com l'Orquestra Filharmònica, Teatre, Coral Universitària, equips esportius de la UA, i obtenir informació i orientació en aspectes com mobilitat (tant nacional com internacional), les pràctiques externes curriculars i extracurriculars, inserció laboral i aprenentatge d'idiomes entre altres.

A més, s'han dissenyat diferents tallers temàtics perquè els estudiants tinguen l'oportunitat de conèixer millor els serveis fonamentals en la seua formació acadèmica tals com els recursos electrònics disponibles en la UA, juntament amb altres que els ajudaran a estar en millors condicions per a fer front al futur professional i la cerca d'ocupació.

 

Música en directe

Per a començar el nou curs amb ritme, l'amfiteatre de l'Aulari II acollirà el 26 de setembre, a les 20 h, el tradicional Concert de Benvinguda amb l'actuació de Lostrok i El Viaje de Elliot. Organitzat pels 40 Principales i Universitat d'Alacant, l'entrada és amb invitació i pot arreplegar-se en el PIC (Punt d'Informació Cultural del Museu de la UA).

Aquest ampli programa es completa amb altres activitats de tot tipus, en horari de matí i vesprada, que inclouen visites guiades al Museu Universitari (MUA), exposicions, monòlegs, exhibició d'esgrima i rugbi, presentació d'equips esportius de la UA, entre altres.

Finalment, el Vicerectorat d'Estudiants convoca el sorteig Fototuits #BenvingudaUA. Un esdeveniment que arreplegarà totes les fotos de la Benvinguda que facen els estudiants de la UA i es publiquen en Twitter. Entre els participants se sortejaran més de 40 premis.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464