Saltar apartados

La Seu d'Alacant de la UA acull la presentació de l'obra de Miguel Ángel Moratinos, "La lucha contra el hambre"

Alacant, 17 de setembre de 2013

La Seu de la Ciutat d'Alacant de la Universitat d'Alacant acull el pròxim dijous, dia 19 de setembre, la presentació de l'obra La lucha contra el hambre, de l'exministre d'Afers Exteriors, Miguel Ángel Moratinos. Sota el prisma de la sensibilització i la mobilització col·lectiva, aquest llibre proposa la necessitat d'explorar noves vies, de la mà de programes de recerca i innovació, així com de mecanismes originals de finançament. L'acte tindrà lloc a les 19 h, i comptarà amb la participació del president de la Plataforma d'Iniciatives Ciutadanes (PIC) d'Alacant, José María Perea Soro.

Segons Perea, en l'obra l'autor assenyalarà la política “com a factor clau per a l'eradicació de la fam”, al mateix temps que alertarà “sobre l'esgotament dels recursos tradicionals i la necessitat d'explorar noves vies, de la mà de programes de recerca i innovació, així com de mecanismes originals de finançament”.

El llibre posa el focus en la lluita contra la fam, al mateix temps que suggereix algunes reflexions perquè el ciutadà del carrer, i l'opinió pública en general, tinguen instruments suficients per a conèixer millor els vertaders obstacles i reptes que hi ha en la nostra complexa realitat per a aconseguir la seguretat alimentària global.

 

Currículum de Miguel Ángel Moratinos

 Va ser ministre d'Espanya d'Afers Exteriors i de Cooperació (2004 -2010) amb el govern de José Luis Rodríguez Zapatero (PSOE). Abans va estar 7 anys com a enviat especial de la UE per al procés de pau en orient pròxim (1996- 2003).

Quan conclou l’etapa de ministre s'incorpora a l'activitat parlamentària fins al novembre de 2011. En aquest període concorre a la direcció general de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO), i orienta la seua acció internacional cap a la lluita contra la fam i la pobresa, així com a la promoció de la seguretat alimentària i del dret a l'alimentació.

Tota la seua activitat política l'ha dedicada a les relacions internacionals, i és llicenciat en Dret i en Ciències Polítiques en la Universitat Complutense de Madrid i, posteriorment, diplomat en Estudis Internacionals en l'Escola Diplomàtica espanyola.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464