Saltar apartados

La UA proposa investigar la relació de l'edat de les dones amb el seu compromís social, polític i feminista

El Col·loqui Internacional Dones joves i compromís en la història contemporània reuneix especialistes, investigadors internacionals en dona i gènere

 

Alacant, 18 de setembre de 2013

La importància de l'edat com a element destacat en la història de les dones ha sigut menys reflexionada en la historiografia, a pesar que la joventut ha sigut una etapa amb una identitat pròpia en la trajectòria vital de moltes dones, que sense responsabilitats familiars destacades, van poder dedicar-se al compromís social, polític i feminista. D'altra banda, especialment en la segona meitat del segle XX, les i els joves van irrompre en la política i les societats occidentals amb repertoris de mobilització i interessos propis. El Col·loqui Internacional Dones joves i compromís en la història contemporània planteja un nou enfocament en l'estudi de la participació activa de les dones en els diferents processos de mobilització social, política i feminista en l'època contemporània, que pot ajudar a comprendre el protagonisme de les joves en molts àmbits de la vida pública en l'actualitat.

Les Jornades se celebren demà dijous 19 de setembre de 2013, en la sala de graus de l'Edifici C de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant, i el divendres 20 del mateix mes. Codirigeixen les professores Mónica Moreno, Bárbara Ortuño i Adriana Cases.

La trobada reunira destacades especialistes en història de les dones i de gènere d'Espanya, joves investigadors i col·legues de reconegut prestigi d'universitats europees i una d’americana. S'estructuren entorn de tres blocs en els quals es discutirà sobre el compromís social de les joves en àmbits molt diversos, sobre el compromís polític de les joves en diferents cultures polítiques del segle XX, tant a Espanya com en altres països. I l'últim bloc se centrarà en el Feminisme, entès com un moviment plural i heterogeni, però capaç d'emprendre accions comunes en defensa d'un horitzó d'igualtat i de respecte a la diferència.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464