Saltar apartados

La Universitat d'Alacant acull una conferència sobre els nous usos de l'energia orientats a reduir la factura energètica de les empreses

 

Alacant, 18 de setembre de 2013

Cada vegada són més les empreses que acudeixen a assessors especialitzats perquè els ajuden a reduir-ne el consum energètic, mantenint els seus productes i serveis en el mercat. Les successives reformes energètiques i l'augment del preu dels combustibles obliga a les empreses a consumir menys en relació al servei que presten per a estalviar costos, és a dir, reduir la intensitat energètica. I en la província d'Alacant, estan sent exemplars “les empreses d'hostaleria i turisme”, segons José Luis Nuín, director de l'Agència Provincial de l'Energia.

La labor d'aquests especialistes se centra a detectar on estan les principals fonts de consum d'energia, suprimir aquelles que no siguen necessàries i implementar una sèrie de procediments que ajuden a estalviar i, per tant, pagar menys a final de mes en la factura de la llum o en combustible. “En un hospital vam instal·lar equips que detectaven els aparells que estaven encesos sense necessitat”, afirma Carlos Acs, de l'empresa Global Energos, “els van apagar i l'estalvi va suposar més de 6.000 euros en les següents 3 setmanes”.

Ara mateix, els principals cavalls de batalla per a aquests especialistes estan en el transport i en les llars, atès que són els sectors on més energia es consumeix. Al transport públic, privat i de mercaderies es destina el 49,7 % de l'energia que utilitzem en la província, segons dades de l'últim informe de l'Agència Valenciana de l'Energia. El sector domèstic absorbeix el 18,2% de l'energia anual, la indústria el 15,5%, els serveis l'11,5 % i agricultura i pesca el 5,1%.

Per a oferir més informació, dijous pròxim, Fundeun, en col·laboració amb Luqentia, ofereix una conferència gratuïta sobre els nous usos de l'energia. La conferència tindrà lloc demà, dia 19 de setembre, en la Facultat d'Econòmiques de la Universitat d'Alacant, en la sala Ernest Lluch, a les 18 h. Hi participaran Juan Carlos Brotons, responsable de comercialització d'energia per a empreses mitjanes d'Iberdrola; Carlos Acs, enginyer de Desenvolupament de Global Energos i José Luis Nuín de l'Agència Provincial de l'Energia.

En la sessió es presentarà el Màster sobre Energies Renovables i Eficiència Energètica, que comença el pròxim mes d'octubre, enfocat a formar els professionals en aquells perfils més demandats per les empreses després de les successives reformes del mercat energètic.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464