Saltar apartados

La Universitat d'Alacant augura un gran futur per a les tauletes en l'ensenyament

Alacant, 17 de setembre de 2013

La Universitat d'Alacant augura un gran futur per a les tauletes electròniques en l'ensenyament i l'aprenentatge. Així ho assenyala un estudi en el qual ha participat aquesta institució junt amb la Universitat de Castella-la Manxa. En les conclusions assenyala que aquests dispositius informàtics i les aplicacions que empren, actuals i esdevenidores, "obrin una porta amb possibilitats enormes en aquest camp", amb nombrosos avantatges enfront d'escassos inconvenients.

Aquest treball, els autors del qual són Gonzalo Moratalla, Isabel Escobar i Enrique Arribas de la UCLM i Augusto Beléndez de la UA, fa especial referència a l'ús d'aquests instruments en l'ensenyament de la Física i en concret al programa Wolfram Alpha, un servei en línia que respon a les preguntes directament des d'una base de dades estructurada.

Els autors hi destaquen l'impacte positiu de la metodologia educativa que es basa en l'ús de les noves tecnologies i les xarxes sense fils que han "marcat una línia evolutiva, fet que sembla imparable" que està originant una "revolució en les aules" . L'ús de la tauleta és "enormement motivador" per a l'alumne, hi assenyalen, a la qual cosa afigen el fet que els estudiants estiguen acostumats a obtenir informació en Internet, cosa que fa que aquests dispositius s'integren amb facilitat en la dinàmica de la classe.

Entre els avantatges hi ha l'accés a múltiples fonts d'informació, col·laboració i suport, aprenentatge mòbil, autònom i creatiu, motivació i implicació, eficàcia i eficiència i altres.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464