Saltar apartados

La Universitat d'Alacant i l'Ajuntament col·laboraran en la regulació urbanística de l'ampliació del campus

 

Alacant, 17 de setembre de 2013

La Junta de Govern Local ha aprovat avui, inicialment, un conveni de col·laboració per a regular les relacions en matèria urbanística entre l'Ajuntament d'Alacant i la Universitat d'Alacant (UA), pel que fa a la zona d'ampliació del campus actual cap al terme municipal de la capital. El conveni, que haurà de ser aprovat definitivament en el pròxim ple, preveu la tramitació d'instruments d'ordenació, així com l'atorgament de les llicències d'edificació i activitats derivades de l'ampliació del campus.

La primera de les actuacions que es produiran en el marc d'aquest conveni és la modificació del Pla Especial de Reserva de Sòl Dotacional de la Universitat d'Alacant, un document urbanístic elaborat per la mateixa Universitat per a l’ampliació. L'objectiu principal d'aquesta modificació, que el consistori s'encarrega de tramitar administrativament, és adequar el planejament a la situació existent en l'actualitat, referida tant a les condicions urbanístiques com a les d'ordre econòmic.

 

Modificació

Entre les modificacions més destacables hi ha l'ampliació d'usos compatibles a la resta d'usos d'equipaments i l'aclariment de l'ús tecnològic o de recerca amb permissivitat industrial, com a embrió del futur Parc Científic.

Quant a l'ordenació del viari i l'edificabilitat, es manté l'estructural general aprovada, encara que s’hi fan petites variacions amb l'objectiu d'adaptar la zona d'ampliació a la filosofia del campus actual amb edificis lleugers de poca altura, circulació perifèrica, zones per als vianants, reserves vegetals sostenibles i carril bici, entre altres.

 

Tramitació

Per tractar-se d'una modificació de planejament, després de l'aprovació en la Junta de Govern Local, el procediment per a aprovar aquesta modificació requereix aprovació plenària abans de sotmetre-la a exposició pública. Després de la resolució de les al·legacions que s’hi pogueren presentar, passarà novament pel ple municipal per a l’aprovació provisional i la posterior remissió a la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient per a l’aprovació definitiva.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464