Saltar apartados

Les xarxes socials de la Universitat d'Alacant entre els primers llocs del rànquing d'universitats espanyoles

 

Alacant, 18 de setembre de 2013

Les universitats tenen un paper fonamental en el desenvolupament de la Societat de la Informació, pel seu paper primordial en els processos d'innovació i per la capacitat per a estimular l'ús de les eines tecnològiques tant en la recerca com en la docència. La web 2.0 i el desenvolupament de les xarxes socials es converteixen en un element necessari per a la millora de la comunicació de la institució universitària amb la societat.

La majoria de les universitats espanyoles, i la UA en particular, són conscients d'aquesta realitat i estan implantant perfils en les principals xarxes socials que els permeten tenir un vincle més estret amb la societat.

Així, el recent estudi "Informe de l'Estat de les Xarxes Socials en les Universitats Espanyoles" analitza quantitativament diferents indicadors relacionats amb l'ús i visibilitat dels perfils de les institucions d'educació superior en les principals xarxes socials i situa els perfils de Facebook i Twitter de la Universitat d'Alacant en els primers llocs del rànquing en bona part dels indicadors analitzats.

Entre els principals resultats que s’hi mostren, es pot destacar que el perfil de Facebook de la Universitat d'Alacant se situa en segon lloc en Interactivitat, solament per darrere de la UNED. Pel que fa al rànquing per nombre d'interaccions per publicació i 1.000 fans, la UA ocupa el tercer lloc, per darrere de les universitats San Jorge i Lleida.

Quant als indicadors de Twitter analitzats, la UA apareix també en els primers llocs de la major part dels rànquings que mostra l'estudi. Així, el perfil institucional de la UA en Twitter ocupa el novè lloc per nombre de seguidors i se situa en el quart lloc en el rànquing de les universitats espanyoles per nombre d'interaccions, solament per darrere de la Catòlica d'Àvila, la UNED i la Universitat de Granada.

 - Subunitat de Comunicació en Xarxa

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464