Saltar apartados

Més de 450 estudiants han assistit a les Seus Universitàries de la UA durant els Cursos d'Estiu 2013

La Universitat d'Alacant planteja ampliar i implementat l’activitat cultural i formativa durant el nou curs acadèmic

 

Alacant, 16 de setembre de 2013

Més de 450 alumnes han participat en els Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant Rafael Altamira, organitzats en les Seus Universitària de Biar, Cocentaina, la Nucia, la Marina-Benissa, Oriola i Villena, així com a Alcoi i el jaciment de l'Alcúdia (Elx), durant el passat mes de juliol. Una oferta estival marcada per la professionalització i l'especialització que consolida un programa molt ampli que ha abastat totes les àrees de coneixement i que s'ha completat amb nombroses activitats culturals.

El vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, de qui depenen els Cursos d'Estiu de la UA Rafael Altamira, ha destacat “la connexió entre Universitat i societat”, subratllant “la presència de la Universitat d'Alacant en tota la província a través de les seues Seus”.

En total s'han celebrat 18 cursos en Seus, en les quals el perfil de l'alumnat ha cercat adquirir habilitats professionals i l'especialització tècnica dels respectius camps de coneixement. Així, els cursos amb més èxit han sigut els que han apostat per aquests dos vessants, com és el cas de les II Jornades d'Innovació Educativa en Infantil i Primària d'Alcoi, amb un total de 115 matriculats, o el de Reparació d'estructures de formigó, celebrat en la Seu de la Nucia, amb més de 40 participants.

A més, la Seu de Villena va acollir del 29 de juliol al 8 d'agost el pioner Certamen d'Activació Sociocultural (elCasc) que va reunir més de 90 estudiants i professionals del tot àmbit nacional i internacional.

En 2013, la proposta de Cursos d'Estiu s'ha gestat sota un mateix marc per a campus i seu. La UA ha oferit una única marca que ha englobat tota l'oferta estival, imprimint el mateix caràcter a totes aquelles propostes amb la finalitat d'optimitzar els recursos i mantenir la qualitat acadèmica que sempre ha caracteritzat els seus cursos.

L'èxit d'aquest projecte es deu, en gran part, al suport dels ajuntaments dels diferents municipis, així com a diferents entitats i col·lectius patrocinadors i col·laboradors.

 

Nous objectius

En ple inici de curs 2013/2014, la nova coordinadora del Secretariat de Seus, Eva Valero, apunta que “des del Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística es planteja com a objectiu per a aquest curs ampliar i implementar l’activitat cultural i la programació de la UA amb la finalitat de dinamitzar aquesta activitat i de fer arribar la cultura i el coneixement que la Universitat genera als pobles i ciutats de la nostra província al llarg de tot l'any”.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464