Saltar apartados

El Consell de Govern de la UA aprova un pla de capacitació docent en llengües que afavorirà l'acreditació de l'alumnat

 

 

Alacant, 26 de setembre de 2013

El Consell de Govern de la Universitat d'Alacant ha celebrat aquest matí la primera sessió plenària del curs acadèmic 2013-2014 en la qual, entre altres punts de l'ordre del dia, s'ha aprovat el nou Pla de Formació per a l'obtenció de la Capacitació per a l’Ensenyament en Valencià i en altres llengües. El document, elaborat conjuntament pels vicerectorats d'Estudis, Formació i Qualitat i el de Cultura, Esports i Política Lingüística, obeeix a l'ordre publicada per la Conselleria d'Educació el passat 15 d'abril que atribueix a les universitats les competències per a expedir la Capacitació per a l’Ensenyament en Valencià i en altres llengües.

Segons el Pla aprovat per la UA, es dóna valor tant a les assignatures, com a la resta de capacitats lingüístiques i professionals cursades amb anterioritat a l'entrada en vigor de la norma. L'objectiu és facilitar l'acreditació de capacitat per a impartir docència, tenint en compte criteris de qualitat i donant valor a les capacitats ja adquirides. Per això, entre altres mesures, s'ha previst incloure assignatures específiques perquè es puga aconseguir de manera automàtica. Segons el vicerector de Política Lingüística, Carles Cortés, es tracta de mesures consensuades per les cinc universitats públiques valencianes per a establir protocols d'actuació similars amb exigències comunes.

En el document s'estableix, així mateix, que les competències tant professionals com lingüístiques s'han d'acreditar en la llengua en la qual es vulguen capacitar. Per a aquelles persones que no tinguen coneixements acreditats s'establiran plans formatius concrets en les diferents llengües.

En el mateix ordre de coses, el Consell ha debatut aquest matí sobre del Pla d'Increment del Valencià i Altres Llengües en la Docència per al període 2013-2016, així com la modificació del Pla de Política Lingüística.

Durant l’informe, el rector ha convocat la reunió del claustre universitari per al pròxim 12 de novembre i ha anunciat que, en exercici de retre comptes a la comunitat universitària i a la societat, es presentarà, per primera vegada, l'informe de gestió, econòmic i financer de la Universitat d'Alacant, amb dades actualitzades a 31 d'octubre.

Així mateix, Manuel Palomar ha recordat que durant el curs que s'inicia se celebrarà el 35 aniversari de la creació de la Universitat d'Alacant. Per a això s'està organitzant una sèrie d'activitats commemoratives, entre les quals ha destacat la creació d'una fototeca que reuneix més de 50.000 imatges, moltes cedides per fotògrafs professionals i mitjans de comunicació alacantins. D'aquest projecte eixirà una exposició que exhibirà en el MUA l'evolució de la Universitat d'Alacant en aquests 35 anys.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464