Saltar apartados

Els estudiants de la Universitat d'Alacant prefereixen la cervesa, els destil·lats i les begudes processades

Un estudi revela que quasi el 59% de les alumnes i el 76% dels alumnes consumeixen alcohol setmanalment

 

La cervesa és la beguda que més consumeixen diàriament els alumnes de la universitat alacantina

El 50% d'estudiants de la UA consumeixen begudes carbonatades setmanalment  

Alacant, 24 de setembre de 2013

Amb l'objectiu de determinar la freqüència de consum de begudes alcohòliques i processades, la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d'Alacant ha presentat diversos estudis que determinen que els seus estudiants consumeixen alcohol diàriament i un major nombre de begudes carbonatades en lloc d'una baixa ingesta de begudes naturals.

En l'estudi sobre consum de begudes alcohòliques en població universitària de la UA, publicat en el número 2 de la Revista Espanyola de Nutrició Comunitària de 2013, mostra que els estudiants prefereixen beure cervesa i destil·lats d'alta graduació. Tenint en compte el consum setmanal, el 37% de les alumnes i 49% dels alumnes consumeixen cervesa. En el cas dels destil·lats com la ginebra, el whisky, la vodka… el 37,4% de les dones afirma consumir-los almenys una vegada per setmana i un 48,6 % en el cas del sector masculí.

Diferents experts recomanen el consum moderat de vi, tot i que aquesta és la beguda que menys consumeixen els estudiants de la UA segons aquesta recerca, ja que el 67,9% afirma que mai o quasi mai en beuen.

El consum excessiu d'alcohol constitueix un dels principals problemes de salut pública segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Està demostrat que el consum excessiu d'alcohol és un factor de risc tant de malalties no transmissibles (cirrosis hepàtiques, malalties cardiovasculars o diversos càncers) com de l'adopció d'altres conductes de risc. Per aquest motiu i, “en vista dels resultats obtinguts, ja estem treballant en campanyes de conscienciació contra el consum d'alcohol i en la millora de les pautes alimentàries i hàbits saludables dels nostres estudiants i de la resta de la comunitat universitària amb el Projecte Universitat Saludable de la UA”, hi apunta Ana Zaragoza, nutricionista i investigadora vinculada a aquests estudis.

 

Begudes processades

En el cas del consum de begudes naturals i processades, els resultats mostren que els estudiants de la UA opten per comprar begudes carbonatades ensucrades i sucs de pot en lloc de sucs naturals. Setmanalment, quasi el 50% consumeix begudes carbonatades davant el 30% de dones i 25% d'homes que opten per una beguda natural.

Un altre dels punts cridaners de l'estudi és el baix consum de begudes com el te i cafè dins del sector estudiantil, ja que en tots dos casos, menys del 10% afirmen consumir-los diàriament, i per això supleixen les seues característiques estimulants amb altres begudes processades.

Per a les dues recerques, fetes des dels departaments d'Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva i Salut Pública, i Nutrició Humana i Dietètica de la UA, es van seleccionar mostres de 396 estudiants triats a l'atzar. La informació es va arreplegar a través de l'enquesta Qüestionari-Freqüència- Consum-Alimentari (QFCA) validat per l'equip d'estudi PREDIMED que reuneix els principals grups de recerca sobre nutrició i malaltia cardiovascular d'Espanya.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464