Saltar apartados

Experts europeus en praderies marines estudien en la UA mètodes per a preservar-les

 

Alacant, 30 de setembre de 2013

Experts europeus en praderies marines se citen a partir de demà en una trobada organitzada per la Universitat d'Alacant per a tractar sobre la preservació dels ecosistemes de plantes marines a Europa. Aquesta reunió, emmarcada en un projecte del programa internacional COST, es desenvolupa dins de les activitats del Departament de Ciències del Mar de la UA i se celebrarà en el Centre de Recerca Marina de Santa Pola (CIMAR).

Durant els dies de l'1 al 3 d'octubre, un grup de treball amb investigadors de Dinamarca, Islàndia, Holanda, Polònia, Portugal i Espanya estudiaran quines han sigut les tendències de canvi en l'abundància i distribució de les praderies marines en les aigües europees durant les últimes dècades. Aquests ecosistemes d'angiospermes marins, juntament amb altres ecosistemes costaners com els esculls de coral o els boscos de manglars, es caracteritzen pels molts serveis al mitjà que ofereixen. No obstant això, estan disminuint dràsticament a tot el món com a conseqüència de les pressions humanes i naturals, incloent-hi la fragmentació de l'hàbitat, l'eutrofització, la reducció en la qualitat de l'aigua i factors d'estrès produït pel canvi climàtic.

El projecte europeu COST Action ES0906 Seagrass Productivity té com a objectiu principal proporcionar les bases científiques per a l'estimació i la preservació dels béns i serveis derivats de la productivitat dels ecosistemes d'angiospermes marins a Europa.

Aquest grup de treball es va formar el passat mes de febrer a Brussel·les, on es van definir els objectius del treball i la metodologia que s'utilitzaria. Durant els últims mesos, integrants del grup han recopilat informació sobre estudis de praderies marines en tota Europa. L'objectiu d'aquesta reunió és posar sobre la taula els resultats que s'han obtingut i analitzar-los.

CIMAR, situat en el municipi de Santa Pola, és un centre conjunt de la Universitat d'Alacant i l'ajuntament d'aquesta localitat.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464