Saltar apartados

La UA celebra el Dia Internacional de la Traducció amb una conferència sobre audiodescripció per a persones cegues

 

Alacant, 27 de setembre de 2013

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Traducció, el pròxim dilluns 30 de setembre el Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística de la Universitat d’Alacant (UA) i l'Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) han organitzat , en col•laboració amb la Facultat de Filosofia i Lletres, la conferència “L’audiodescripció per a persones cegues: una traducció d'imatges a paraules”, que s’impartirà a les 11.00 h a l'Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Lletres, a càrrec de Cristóbal Cabeza-Càceres, doctor en Traducció i Interpretació i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona. En nom de la UA i de l’AELC presentarà l’acte Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística.

L’audiodescripció, també anomenada videodescripció en alguns països, és el sistema aplicat en el cinema adaptat a persones cegues o amb deficiències visuals. Gràcies a l’audidescripció aquest col•lectiu pot tenir accés al cinema i a altres manifestacions culturals com ara el teatre, les exposicions, les visites a espais culturals o la televisió. Per tot això, aquesta iniciativa ha sigut molt ben rebuda per la delegació alacantina de la Fundació ONCE, que ha informat sobre aquesta conferència els seus associats.

El Dia Internacional de la Traducció se celebra cada any el 30, en commemoració de sant Jeroni, autor de la Vulgata (versió llatina de la Bíblia) i patró dels traductors. Segons la Federació Internacional de Traductors, amb l’establiment del Dia Internacional de la Traducció es vol promoure aquesta professió i conscienciar la societat de la importància d’una activitat fonamental, tant pels efectes de la globalització, com per la importància de la comunicació entre cultures.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464