Saltar apartados

La UA prepara un pla integral per a l'esport i es converteix en la primera universitat pública d'Espanya a incorporar l'esport i l'activitat física com a eix estratègic en polítiques d'igualtat

Cent trenta esportistes federats representaran la Universitat d'Alacant en competicions regionals i nacionals

 

 

 

Alacant, 23 de setembre de 2013

La Universitat d'Alacant ha presentat aquest matí els esportistes federats que representaran la institució en les competicions regionals i nacionals d'aquesta temporada, amb un multitudinari acte que ha reunit més de cent trenta esportistes, a més d'entrenadors, patrocinadors i personal de la comunitat universitària. Aquest esdeveniment forma part dels actes de Benvinguda a la UA 2013.

El rector de la UA, Manuel Palomar; el vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, i M. José Rodríguez, delegada del Rector per a Polítiques de Gènere, els han donat la benvinguda i han presentat els equips en un esdeveniment que, per segon any, reunia tots els esportistes federats de la UA.

Palomar ha dirigit unes poques paraules als assistents posant l'accent en la ferma aposta de la Universitat d'Alacant per l’esport universitari com a valor afegit per a la formació integral dels estudiants. De la mateixa manera, el rector ha anunciat que està preparant per a aquest nou curs un pla integral per a l'esport en la UA, que es mourà sobre tres eixos: la captació d'esportistes pre-universitaris, el suport als esportistes universitaris i els programes per a esportistes d'elit. La planificació d'aquest nou programa s'està fent amb la col·laboració del grup de Recerca de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, que dirigeix el professor José Antonio Pérez Turpín, i amb el Servei d'Esports. Finalment, Manuel Palomar ha expressat el seu reconeixement als esportistes de la UA pels molts èxits obtinguts la passada temporada.

La delegada del rector per a polítiques de gènere, M. José Rodríguez, ha anunciat que “a petició del Consell de Direcció de la UA, el II Pla d'Igualtat inclourà un pla sectorial de gestió i promoció d'igualtat en l'esport”. La Universitat d'Alacant es converteix així en la primera universitat pública espanyola que inclou l'esport i l'activitat física com a eix estratègic en el desenvolupament de polítiques d'igualtat. Rodríguez ha afegit per finalitzar que “sense deixar de reconèixer l'enorme transformació que han experimentat les dones en l'esport en els últims temps, persisteixen múltiples aspectes que perpetuen una realitat diferent per a dones i homes esportistes”.

El vicerector Carles Cortés ha reiterat el ferm compromís de suport a l'esport de la Universitat i ha presentat els 12 equips federats, integrats per busseig, futbol masculí, futbol sala femení, mitja marató, orientació, rem masculí i femení, rugbi masculí i femení, triatló, voleibol de platja i voleibol femení.

Amancio Guerrero (representant de l'equip de triatló), Marilén Pérez (rem femení), Noelia Tomás (futbol sala femení), Jessica del Río (rugbi femení) i Ángela Lobato (voleibol de platja) han dirigit unes paraules als assistents com a representants dels esportistes, en les quals han desgranat les seues experiències esportives i han coincidit a destacar l'aportació positiva de l'esport universitari en les seues vides.

L'acte ha finalitzat amb una fotografia de grup i amb la presentació de l'espot de l'equip de futbol sala femení de la UA per a la nova temporada 2013-2014. L'espot d'enguany ha comptat amb la participació de l'actor Xavi Castillo i la producció de Paco Mógica.

 

L'espot pot veure’s en la següent adreça.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464