Saltar apartados

La UA reforça la campanya "No et quedes en la superfície" per a fomentar el plurilingüisme

La campanya té com a objectiu propiciar una actitud d’obertura a altres llengües i cultures entre la comunitat universitària

Alacant, 25 de setembre de 2013

Amb el lema En la teua formació, no et quedes en la superfície, la Universitat d’Alacant va llançar el passat mes de juliol una campanya per impulsar el plurilingüisme entre la comunitat universitària. Amb motiu de l’inici del curs acadèmic 2013/2014, la campanya intensifica l’aposta de la UA per un campus multilingüe, amb una entrevista al rector Manuel Palomar que ja pot ser vista en l’enllaç següent.

Entre altres qüestions, en l’entrevista Palomar destaca la ferma aposta de la UA per la formació multilingüe, ja que és un valor afegit per a tota la comunitat universitària.

La Universitat d’Alacant assegura, a través d’aquesta campanya, que la docència en valencià i altres llengües és la millor ajuda per a ser plurilingüe funcional, perquè aporta un plus a la formació dels estudiants, del PAS i del PDI. Així, la UA ha posat en marxa aquesta iniciativa per a “facilitar que la comunitat universitària puga ser bilingüe en les dues llengües oficials i plurilingüe en altra llengua més, com a mínim”. Rebre docència en valencià, en anglès i en altres llengües és la millor manera d’aconseguir-ne un domini suficient, de manera que permeta exercir una professió amb una bona qualificació lingüística. En el cas del valencià, aquesta capacitació lingüística augmenta les possibilitats d’inserció laboral, no solament en l’administració pública, sinó també en sectors empresarials d’àmbit privat de les comunitats valenciana, catalana i balear.

D’altra banda, rebre docència en anglès permetrà als estudiants adquirir les competències lingüístiques necessàries per a sol·licitar mobilitat internacional, estudiar i fer pràctiques a l’estranger, integrar-se en equips multilingües i desenvolupar una activitat investigadora internacional.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464