Saltar apartados

La Universitat d'Alacant col·laborarà amb Alinur

El Centre, pioner a la Comunitat Valenciana, permet que les persones amb discapacitat intel·lectual “aprenguen a gaudir de la vida” amb certa autonomia

 

 

 

Alacant, 25 de setembre de 2013

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, ha fet aquest matí una visita institucional al Centre de Projectes Educatius per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual, Alinur, a Alacant. Palomar s'ha entrevistat amb la directora, Leonor Martínez; la sotsdirectora, Nuria Coves, i el responsable d'habilitats socials, Ramón Martínez, que li han detallat les peculiaritats d'aquest centre, pioner a la Comunitat Valenciana, que ha apostat per un concepte de residència “similar a la d'un col·legi major” i una metodologia de treball “basada en la intel·ligència emocional i el foment de l'autonomia”.

Les institucions han manifestat la intenció de col·laborar en la captació de fons que permeta que persones amb aquest tipus de problemàtica puguen accedir als beneficis d'aquest centre en el qual, segons explica la directora, “el que es pretén és que aprenguen a gaudir de la vida”. En Alinur se'ls ofereix la possibilitat que puguen viure la seua joventut com qualsevol altra persona de la seua edat. “Es realitzen com a persones i aprenen a viure al màxim possible atenent a les seues edats biològiques”, explica la sotsdirectora, al mateix temps que les famílies mantenen la certesa “que els nostres fills estan en un entorn adequat, amb persones amb les quals connecten i a més amplien la seua formació i són feliços”, asseguren les mares de l'Associació Alinur, que s'han acostat al Centre per a conèixer el rector.

Tant les famílies com la Universitat han lamentat que no siguen prioritàries “ni les línies de recerca dedicades a la detecció de les malalties relacionades amb la discapacitat intel·lectual, ni les que se centren en l'aplicació de teràpies que ajuden al desenvolupament cognitiu i la potenciació de l'autonomia d'aquestes persones”. El rector s'ha declarat profundament preocupat per la falta de finançament en matèria de recerca i ha recordat el compromís de les universitats amb la ciència i la recerca.

La primera de les accions conjuntes, a més de les pràctiques estudiantils -una línia que es va obrir l'any passat i es vol potenciar- podria ser la celebració d'un concert benèfic a càrrec de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant la pròxima primavera.

Les imatges mostren diferents moments de la visita al centre d'Alinur a Alacant.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464