Saltar apartados

La Universitat d'Alacant desenvolupa un projecte per a ajudar tecnològicament a la comprensió lectora

 

Alacant, 23 de setembre de 2013

La Universitat d'Alacant inicia un projecte de recerca que busca millorar la capacitat de comprensió lectora, destinat a persones amb deficiència auditiva. Se centrarà en textos educatius en castellà i utilitzarà tecnologies del llenguatge humà.

El projecte, que participa de les ajudes de la UA per a recerques emergents, el posa en marxa un equip dirigit per Estela Saquete, membre del Grup de Processament del Llenguatge i Sistemes d'Informació. També pot servir per a reduir barreres lingüístiques als qui estiguen aprenent una llengua diferent a la materna.

Assenyalen els investigadors que l'escassa capacitat de comprensió lectora és un problema que va en augment en la nostra societat, problema que encara és major per als deficients auditius. La recerca busca una eina tecnològica que siga capaç de convertir documents en castellà en textos de lectura fàcil.

"Les tecnologies del llenguatge humà seran aplicades per a eliminar els obstacles en la comprensió derivats de les estructures complexes i de l'ambigüitat en els significats en textos escrits, i generaran un suport extra mitjançant imatges o pictogrames, línies temporals, definicions d'enciclopèdies en línia simples i resums del text original", indiquen.

L'eina resultant, amb una interfície senzilla i amigable, estarà disponible en el Centre de Suport a l'Estudiant (CAU) de la UA perquè es puga avaluar.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464