Saltar apartados

Reunió dels rectors de les universitats públiques valencianes amb el líder del PSPV-PSOE

 

 

 

Gandía, 30 de setembre de 2013

Els rectors de les cinc universitats públiques valencianes: Esteban Morcillo, rector de la Universitat de València; Francisco Mora, rector de la Universitat Politècnica de València; Manuel Palomar, rector de la Universitat d’Alacant; Vicent Climent, rector de la Universitat Jaume I de Castelló, i Jesús Tadeo Pastor, rector de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, es van trobar ahir amb el secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig. L'objecte de la cita, celebrada a Gandía, era fer una posada en comú sobre la situació actual per la qual travessa l'educació superior a la Comunitat Valenciana. El rector de la Universitat d'Alacant i portaveu de les universitats públiques valencianes, Manuel Palomar, va valorar de forma positiva la reunió “ja que ens ha permès a les cinc universitats abastar d'una forma exhaustiva la situació de l'educació superior”. En aquest sentit, va destacar que “les universitats estem obertes per a dialogar i mantenir qualsevol tipus de trobada amb qui ho crea necessari, com ha sigut el cas del PSPV-PSOE”.

D'aquesta forma, Palomar va incidir que “ara el líder dels socialistes valencians ja coneix de primera mà la situació en què ens trobem” i va posar l'accent en el fet que “la nostra situació financera és delicada, ja que arrosseguem un deute de diversos anys que estem reivindicant durant fa molt de temps”. De la mateixa manera, el portaveu dels rectors valencians va apuntar que, durant la reunió, s'han tractat altres assumptes, com és el problema que tenen els universitaris amb el pagament de les taxes, les restriccions de les beques o l'accés a l'educació superior.

Durant la trobada, Ximo Puig va proposar “una aliança universitària per a canviar el model productiu i poder eixir de la crisi” i va assenyalar que “no es pot retallar en allò que és fonamental, com és l'educació i la innovació, la universitat i la recerca”.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464