Saltar apartados

L'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant aconsegueix l'acreditació de l'Association of Building Engineers

El títol suposa per als estudiants i egressats un pas més en la internacionalització del Grau en Arquitectura Tècnica i el reconeixement com a Enginyeria d'Edificació

Alacant, 13 de setembre de 2013

L'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat d'Alacant ha aconseguit l'acreditació de l'Association of Building Engineers (ABE) del Regne Unit. Durant l'acte, celebrat dimecres passat, 11 de setembre, en la UA, hi va intervenir el director de l'EPS, Andrés Montoyo; el sotsdirector del Grau en Arquitectura Tècnica, Juan Carlos Pérez; el cap d'estudis del Grau, Raúl Mora; el representant a Espanya d'ABE, John Kirby; representants del Col·legi Oficial d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació d'Alacant (COAATIEA) i les delegades d'alumnes del grau.

En aquesta trobada es va fer lliurament a l'EPS del títol que certifica aquesta acreditació, i que suposa un avanç en la incorporació a l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior de la titulació del Grau en Arquitectura Tècnica que actualment s'imparteix en aquesta Escola.

El director de l'EPS va assegurar que “suposa a més per als nostres estudiants i egressats un pas més en la internacionalització del Grau en Arquitectura Tècnica i el seu reconeixement com a Enginyeria d'Edificació, que sens dubte permetrà l'obertura de la professió cap a nous mercats i per tant noves oportunitats laborals”.

Per la seua banda, el representant d'ABE a Espanya va fer una sessió informativa en la qual va explicar que “l’afinitat que hi ha entre les dues titulacions, Grau en Arquitectura Tècnica i Enginyeria d'Edificació, suposa un accés directe a l'associació anglesa, perquè hi ha diferents formes d'adhesió en funció de l'experiència laboral”. En relació a l'acreditació va explicar que “és un segell de qualitat; el títol et dóna accés a l'Associació, però per a mantenir-s’hi és necessari continuar formant-se, ja que aquesta formació és necessària per a aconseguir ocupació demostrant que s'és competent”.

El sotsdirector del Grau en Arquitectura Tècnica va explicar que l'acreditació suposa un primer pas i que des de l'EPS es continuarà treballant en aquesta direcció, “esperem que en breu, des de l'EPS i a través d'ABE, es puga col·laborar amb altres escoles acreditades en aspectes tan importants com recerca i desenvolupament, intercanvi d'estudiants, pràctiques en empreses, mobilitat de professorat i col·laboracions docents, entre altres”.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464