Saltar apartados

La UA acull la III Trobada d'Unitats d'Igualtat de les Universitats Públiques Valencianes

 

 

Moments de la reunió de treball mantinguda per les representants de les Unitats d'Igualtat de les universitats públiques valencianes

 

Alacant, 13 de setembre de 2013

Durant la jornada d'ahir la Universitat d'Alacant va acollir la III Trobada d'Unitats d'Igualtat en la qual van participar la Universitat Miguel Hernández (UMH), Universitat de València (UV), Universitat Politècnica de València (UPV), Universitat Jaume I de Castelló (UJI) i la Universitat d'Alacant (UA). Un acte en el qual la directora de la Unitat d'Igualtat de la UV, Carmen Tomás; la directora de la Unitat d'Igualtat de la UJI, Mercedes Alcanyís Moscardó; la directora de la Unitat d'Igualtat de la UA, M. José Rodríguez Jaume; la tècnica responsable de la Unitat d'Igualtat de la UPV, M. Rosa Cerdà Hernández; i la responsable administrativa de la Unitat d'Igualtat de la UMH, Mar Maciá, van intercanviar experiències de l'activitat en cada centre.

Els temes tractats van abordar diversos aspectes atès que les cinc universitats es troben en diferents fases en el procés d'implementació de plans d'igualtat. Així, la UMH i la Politècnica no tenen pla d'igualtat i estan elaborant l’informe diagnòstic. D'altra banda, la UV està pendent de l'aprovació immediata del II Pla d'Igualtat i la UJI està en procés d'implementació del I Pla. Per la seua banda, la UA ja ha publicat els resultats del I Pla d'Igualtat i es troba en fase de disseny del segon.

“A pesar d’aquest diferent nivell de maduració de les polítiques d'igualtat en les universitats valencianes, ja disposem de dades que permeten apreciar que en aquelles universitats en les quals hi ha polítiques d'igualtat les bretxes que separen les dones dels homes en els tres col·lectius (estudiants, PAS i PDI) tendeixen a reduir-se”, apunta la delegada de la Universitat d'Alacant. Addicionalment, les diferents unitats treballen en la ruptura d'estereotips de gènere que, entre altres circumstàncies, explicarien que les alumnes universitàries, malgrat ser les que es graduen en major nombre, ingressen al mercat laboral en menor mesura que els egressats homes.

La trobada ha permès tancar els temes que es tractaran en la I Trobada d'Unitats d'Igualtat adscrit a la Xarxa Vives, la presidència de la qual la té en aquest semestre el rector de la UA, Manuel Palomar. El grup de treball Polítiques d'Igualtat de la Xarxa Vives va ser proposat per la UA i se celebrarà el pròxim mes de novembre de 2013.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464