Saltar apartados

Palomar destaca la importància de "tendir ponts de doble via amb el sector empresarial per a afavorir la transferència de recursos i coneixement"

En la inauguració de la Setmana de la Robòtica de la Universitat d'Alacant

 

 

 

 

 

 

Imatges: El rector, Manuel Palomar en dos moments de la jornada inaugural de la Setmana de l'Automàtica i la Robòtica acompanyat de Fernando Torres, coordinador, i Juan Antonio Puchol, sotsdirector de l'Escola Politècnica Superior

Alacant, 11 de setembre de 2013

Representants del sector empresarial, investigadors, docents i estudiants se citen des d'aquest matí en la Setmana de l'Automàtica i la Robòtica (SARA 2013), que se celebra en l'Escola Politècnica Superior fins al pròxim divendres, dia 13 de setembre. L'objectiu de la trobada, segons ha indicat en l'acte inaugural el responsable del grup de recerca organitzador, Fernando Torres, és “mostrar els últims avanços que en aquest sector s'estan produint gràcies a les recerques científiques que es duen a terme en la UA”. Per la seua banda, el rector, Manuel Palomar, que ha sigut l'encarregat d'inaugurar oficialment la Setmana, ha destacat la importància d'aquest tipus d'activitats per a “construir ponts de doble via amb el sector empresarial que afavorisquen la transferència de coneixement i la captació de recursos per a invertir en ciència i recerca”.

En l'acte, celebrat en la sala d'actes de l'EPS, el rector ha assenyalat el caràcter emprenedor del teixit empresarial alacantí, “compost en un 90% per petites i mitjanes empreses amb un fort lideratge i una aposta per la innovació”. “La permeabilitat entre universitat i empresa és essencial per a afavorir el progrés social i econòmic del nostre entorn”, ha dit.

Organitzada pel grup d'Automàtica, Robòtica i Visió Artificial (AUROVA) i el Màster Universitari en Automàtica i Robòtica de l'Escola Politècnica Superior de la UA, la trobada promou l'intercanvi i la cooperació entre la indústria alacantina i l'entorn acadèmic i serveix d'aparador “de l’enorme potencial dels nostres estudiants i els acabats d’egressar”, segons ha comentat el subidrector i coordinador de l'EPS, Juan Antonio Puchol.

En la trobada s'abordaran temes tals com l'automatització i robòtica industrial, control automàtic, interfícies home-màquina/home-robot, manipulació robòtica, mecatrònica, robots mòbils i marins/aeris, sistemes autònoms intel·ligents i visió per computador en dues i tres dimensions, i inclou presentació de treballs d'alumnes d’universitats espanyoles en nivells de grau i postgrau en enginyeries com Informàtica, Industrial, Telecomunicacions o àrees afins.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464