Saltar apartados

El director titular i artístic de l'OFUA Mihnea Ignat dirigirà un concert amb l'Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia

El concert tindrà lloc el pròxim dilluns 7 d'abril en l'auditori Víctor Villegas

 

Alacant, 4 d'abril de 2014

4 d'abril de 2014.- Mihnea Ignat, director titular i artístic de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant (OFUA), dirigirà el pròxim dilluns 7 d'abril l'Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia en l'auditori i centre de congressos Víctor Villegas de Múrcia http://www.auditoriomurcia.org/, a les 20.30 h.

El concert comptarà amb les pianistes Andrea Zamora i María Ángeles Ayala, que actuaran com a solistes al costat de l'Orquestra Simfònica. Mihnea Ignat ha dissenyat un programa que inclou La gruta de Fingal (Obertura) i Concert per a dos pianos i orquestra en mi major de F. Mendelssohn, i la Simfonia núm. 8 de A. Dvorák.

 

Mihnea Ignat

Nascut a Craiova (Romania) en 1980, Mihnea Ignat és, possiblement, el representant més destacat de la nova generació de directors d'orquestra romanesos. És director titular i artístic de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant des que es va crear l'any 2005. Des de febrer de 2010 treballa com a assistent del famós director d'orquestra rus Dmitrij Kitajenko amb orquestres de talla de la Filharmònica de Berlín, Leipzig Gewandhaus Orchestra, Filharmònica de Munic, etc. També treballa com a assistent del mestre Jesús López Cobos amb l'Orquestra Nacional d'Espanya, Orquestra Simfònica de Galícia i Orquestra Freixenet de l'Escola Superior de Música Reina Sofia de Madrid, entre altres.

Es va graduar amb les màximes qualificacions en 2004 en Direcció d'Orquestra i Composició en la Universitat Nacional de Música de Bucarest i Màster en Direcció d'Orquestra amb el reconegut director romanès Horia Andreescu. Continua ampliant la seua formació en la Universitat de Música i Belles Arts de Viena amb una beca atorgada per aquesta institució.

A l'octubre 2010 guanya el Premi Especial de la Filharmònica Toscanini en el IX Concurs Internacional de Direcció d'Orquestra A. Toscanini. Ha sigut també guardonat en els concursos organitzats per la RTÉ National Symphony Orchestra de Dublín (2005), Orquestra de Còrdova (2006) i Orquestra Simfònica de Bilbao (2007). Ha col·laborat i col·labora amb la RTÉ National Symphony Orchestra de Dublín, Orquestra Filharmònica de Zagreb (Croàcia), Orquestra Nacional de Dinamarca, Frankfurter Museum Orchester, Filharmònica Toscanini, Orquestra de la Radiodifusió Romanesa, Orquestra Simfònica de Bilbao, Orquestra de Còrdova, Orquestra Simfònica Nacional de la República Dominicana i la gran majoria de les orquestres filharmòniques de Romania.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464