Saltar apartados

El I European Short Film Award, del Festival de Cinema d'Alacant, naix amb la col·laboració del Centre Superior d'Idiomes de la UA

El premi, que reconeixerà el millor curt europeu, atorga dimensió internacional al certamen alacantí

 

Alacant, 1 d'abril de 2014

La consellera delegada del Centre Superior d'Idiomes de la Universitat d'Alacant, Mónica Martí, i el director del Festival Internacional de Cinema d'Alacant, Vicente Seva, han signat un conveni de col·laboració que permetrà que les projeccions de la primera edició del Premi European Short Film Award, es desenvolupen en el Campus de Sant Vicent. Els curts que concórreguen a aquest premi, que reconeixerà el millor curtmetratge Europeu, serviran com a eina d'aprenentatge a l'alumnat d'idiomes de la Universitat d'Alacant, ja que es projectaran en versió original subtitulada. El Centre Superior d'Idiomes col·laborarà d'aquesta manera a difondre i projectar aquest festival que per primera vegada, posa les seues mires a Europa.

L'emissió, que tindrà lloc el dia 26 de maig en el Col·legi Major de la Universitat d'Alacant, es compon de 220 curts procedents d'Hongria, Portugal, Suècia, Polònia, Xipre, Bulgària, Àustria, Finlàndia, Dinamarca, Grècia, Croàcia, Estònia, Bèlgica, Holanda, Itàlia, França, Alemanya, Regne Unit i Espanya.

Com a part del conveni, l'alumnat, tant internacional com d'idiomes, del Centre Superior d'Idiomes de la Universitat d'Alacant tindrà entrada lliure condicionada a l'aforament de la sala.

El Festival de Cinema d'Alacant se celebra cada any amb un ampli programa d'activitats paral·leles i complementàries a les projeccions, com concerts, exposicions, concursos culturals, conferències, etc. L'objectiu d'enguany és acostar el món del cinema Europeu als joves a través de diverses iniciatives, entre altres, la projecció d'un cicle de curtmetratges d'animació Europea en centres escolars. L'organització del Festival ha sol·licitat ajudes al Programa de la Unió Europea per als sectors cultural i la creació, “Europa Creativa” i al Ministeri de Cultura.

El Festival de Cinema d'Alacant compta amb el suport de l'Ajuntament d'Alacant, la Diputació Provincial d'Alacant, Aigües d'Alacant i altres empreses col·laboradores.

 

Peu de foto. S'adjunten imatges de la signatura del conveni de col·laboració entre el Centre Superior d'Idiomes i el Festival Internacional de Cinema d'Alacant


Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464