Saltar apartados

La Universitat d'Alacant es converteix en el primer centre d'Europa Occidental reconegut per a la formació en tecnologies Huawei

L'acord signat per les dues organitzacions forma part del programa educatiu global HANA (Acadèmia Autoritzada de Tecnologies de la Informació i Xarxes) de Huawei

Alacant, 3 d'abril de 2014

Durant la jornada d'avui, Huawei, proveïdor capdavanter global de Tecnologies d'Informació i Comunicació (TIC), i la Universitat d'Alacant, han subscrit un acord per al desenvolupament de HANA [Acadèmia Autoritzada de Tecnologies de la Informació i Xarxes de Huawei (HANA per les seues sigles en anglès)], un projecte educatiu global de Huawei que té com a objectiu crear centres de formació en universitats de tot el món.

“Es tracta -en paraules del rector- d'un centre formador en tecnologia d'aquesta empresa capdavantera, que tindrà la seu en l'Escola Politècnica Superior”. Manuel Palomar, rector de la Universitat d'Alacant, i Li Xiaoke, vicepresident de Huawei Enterprise a Espanya, han protagonitzat la signatura de l'acord aquest matí en la seu del Rectorat de la Universitat d'Alacant.

Les col·laboracions entre la indústria i la universitat, cada vegada més difoses i necessàries, són un excel·lent model de desenvolupament de talent, que afavoreix el millor acompliment dels professionals de les TIC. Sota el model de cooperació universitat-empresa, es durà a terme el programa educatiu HANA que habilitarà la Universitat d'Alacant per a formar els professionals del futur en solucions de treball en xarxa de Huawei.

Es tracta del primer acord d'aquest tipus promogut per la companyia a Europa Occidental. La durada del curs serà de nou mesos; començarà al setembre de 2014, i estarà dirigit, principalment, a l'alumnat del Màster Universitari en Enginyeria de Telecomunicació.

L'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant adquirirà equipament IP de la companyia per als laboratoris de pràctiques dels estudiants i, per la seua banda, Huawei formarà el personal de l'escola que impartirà les classes amb títols certificats i facilitarà l'accés als continguts, manuals, documentació i entorns de laboratori simulat específics per a la formació. En el marc del programa HANA es treballen diferents camps tecnològics com la computació en el núvol, la convergència TIC, les macrodades i l'Internet mòbil.

En paraules de Li Xiaoke, vicepresident de Huawei Enterprise a Espanya: “estem encantats de treballar al costat de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant, una institució que manté una ferma aposta pels seus alumnes i el futur de les TIC. La col·laboració de Huawei permetrà la construcció de laboratoris TIC, el progrés educatiu, la difusió de les tendències de la indústria i, amb major importància, la formació dels professionals del futur”. Per la seua banda, el rector ha assenyalat que “una vegada més, la Universitat d'Alacant aposta per la tecnologia i se situa a l'avantguarda mundial en formació de qualitat i aplicació de les TIC”.

Fins avui, Huawei ha creat Acadèmies Autoritzades de Tecnologies d'Informació i Xarxes amb centenars d'institucions universitàries a Amèrica del Nord, Orient Mitjà, Àsia i Austràlia. En els pròxims cinc anys, la companyia preveu cooperar amb altres 400 institucions universitàries de tot el món.

A l'acte han assistit, per la Universitat d'Alacant, el director de l'Escola Politècnica Superior, Andrés Montoyo; la directora del Màster en Enginyeria de Telecomunicació, Carolina Pascual; el tècnic de Laboratori de l'EPS, Adolfo Albadalejo; i, per Huawei, el responsable de Formació de Partners de Huawei, Koen Wiegman; el responsable de Comptes Regionals i Universitats d'Espanya, Enrique Pérez; i la directora de Comunicació i Relacions Institucionals d'Espanya i Portugal, M. Luisa Melo.

 

Sobre Huawei

Huawei és proveïdor capdavanter global de solucions de Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC). Gràcies a la nostra dedicació centrada en el client i a una potent xarxa de socis de negoci, oferim solucions extrem a extrem en xarxes de telecomunicacions, terminals i informàtica en núvol. Vam crear el màxim valor afegit per a les operadores de telecomunicacions, empreses i usuaris, proporcionant solucions i serveis competitius i d'alt valor afegit. Els nostres productes i solucions es comercialitzen en més de 140 països, i donen servei a més d'un terç de la població mundial. Per a més informació, visite Huawei en línia. Seguiu-nos en Twitter i YouTube.

 

Sobre la Universitat d'Alacant

La Universitat d'Alacant és una universitat jove, plural i acollidora situada en un entorn tecnològic i mediambiental d'avantguarda. El seu eix és la formació pública de qualitat basada en una oferta acadèmica, docent i investigadora d'excel·lència i plurilingüisme. Una formació integral i de caràcter multidisciplinari capaç de crear consciències crítiques i talents eficaços. Compta amb una oferta de 37 títols de grau més dues dobles titulacions amb les quals abasta tots els camps del coneixement, amb el plus que confereixen les tecnologies de la informació aplicades al procés d'ensenyament- aprenentatge. Amb una comunitat universitària formada per prop de 40.000 persones, la UA disposa d'un modern campus amb infraestructures accessibles, igualitàries i sostenibles. En la seua aposta pel multilingüisme i la multiculturalitat, compta amb importants programes d'internacionalització i acull cada any més d'un miler d'estudiants estrangers i al voltant de 2.000 estudiants d'altres regions de l'estat espanyol. 

La Universitat d'Alacant s'estructura en cinc facultats i una Escola Politècnica Superior, en la qual aglutina els ensenyaments tècnics de grau i postgrau. Un dels principals atractius d'aquests estudis és la singular capacitat de les disciplines cientificotècniques per a col·laborar estretament amb el món industrial i empresarial, amb benefici recíproc, com és mostra aquest acord.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464