Saltar apartados

Set universitats valencianes aposten per promoure l'esport universitari a la Comunitat Valenciana

 

Alacant, 2 d'abril de 2014

Els representants de set universitats valencianes van signar ahir dimarts 1 d'abril de 2014, un conveni marc de col·laboració per a promoure l'esport universitari a la Comunitat Valenciana. A l'acte van assistir el rector de la Universitat Jaume I de Castelló, Vicent Climent; el rector de la Universitat de València-Estudi General; Esteban Morcillo; el rector de la Universitat Politècnica de València; Francisco José Mora; el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar; el rector de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, Jesús Tadeo Pastor; la rectora de la Universitat CEU-Cardenal Herrera, Rosa Visiedo, i José Alfredo Peris, en representació de la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir. 

El conveni permetrà programar actuacions que contribuïsquen a la formació i el desenvolupament de l'activitat física i de l'esport. D'aquesta manera, les universitats valencianes afavoriran l'organització i participació en el Campionat Autonòmic d'Esport Universitari i cooperaran en el desenvolupament de competicions esportives. «La Comunitat Valenciana compta amb una gran tradició en l'organització de campionats universitaris en els quals participen totes les universitats, cosa que s'ha traduït en un alt nivell del nostre esport universitari» va destacar el rector de l’UJI, Vicent Climent, qui va afegir, que «amb aquest conveni les universitats valencianes continuem l'aposta de promoure l'esport universitari, a pesar que la difícil situació econòmica no acompanya i moltes de les subvencions del Consell Superior d'Esport a aquest àmbit hagen desaparegut». 

Climent també va recordar que els campionats universitaris compten amb 29 modalitats esportives diferents, sis en esports d'equip, i que durant el curs 2012/2013 hi van participar prop de 3.000 esportistes. «Aquestes xifres demostren que l'esport és part fonamental de la formació integral que la Universitat ha d'oferir i transmetre a l’alumnat» va concloure el rector. 

El conveni també preveu l'intercanvi de coneixements i experiències, l'assessorament mutu i la formació i la recerca en l'esport. 

A l'acte també van assistir el vicerector de Cultura i Extensió Universitària de l’UJI, Wenceslao Rambla; la vicerectora d'Alumnat i Extensió Universitària del CEU Cardenal Herrera, M. José González; Alicia López, directora del Servei d'Esports de la UPV; José Campos, director del Servei d'Esports de la Universitat de València, i Carlos Hernando, director del Servei d'Esports de l’UJI. 

 

Més fotografies

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464