Saltar apartados

El Consell Social aprova els comptes anuals de la Universitat d'Alacant

El president, Francisco Gómez, lloa l'exercici de transparència i la posada en marxa del portal datos.ua.es

Un moment de la reunió del ple del Consell Social celebrada en la sala de juntes de Rectorat

Alacant, 16 d'abril de 2014

La sala de juntes de l'edifici de Rectorat i Serveis Generals de la Universitat d'Alacant ha albergat aquest matí la reunió del Ple Ordinari del Consell Social, en el qual el punt principal de l'ordre del dia ha sigut l'aprovació dels comptes anuals de la UA de 2013, així com les de les societats i fundacions en què participa.

El president del Consell, Francisco Gómez Andreu, ha destacat el paper del Consell “com a instrument bàsic de gestió per a la transparència i com a vehicle per a fer-la visible i més accessible a la societat”. El president ha remarcat el paper del Consell Social “com a vehicle d'enfortiment de l'autonomia universitària”, essencial -ha dit- “per a complir la missió encomanada com a servei públic davant els reptes socials que se'ns presenten”. Gómez ha qualificat la gestió econòmica de la universitat “d’adequada i molt en la línia del que fa la societat i les famílies”, “de reajustament” -ha matisat. Ha lloat la posada en marxa de datos.ua.es, el portal de dades obertes de la Universitat d'Alacant, que la converteix en la primera institució acadèmica que posa a l'abast de tota la ciutadania tot tipus de dades acadèmiques, docents i de gestió.

Durant la reunió, Gómez Andreu ha informat dels avanços, en col·laboració amb l'Oficina de Control Pressupostari -que depèn del vicerectorat de Gestió Acadèmica de la UA-, en la implantació de la comptabilitat analítica. El president del Consell Social assegura que amb aquesta nova eina de gestió “es tindrà un coneixement més ajustat a la realitat del cost real dels serveis i projectes que presta la institució acadèmica” fet que, segons Gómez, “redundarà en una major optimització dels recursos”.

La reunió plenària ha servit també per a nomenar els dos nous consellers en representació del Consell de Govern de la Universitat. Es tracta del professor Jerónimo Mora, del col·lectiu docent i investigador, i Edgar Hidalgo, del d'estudiants.

 

Premis a l'excel·lència i la contribució al desenvolupament

La Comissió de Relacions amb la Societat, que presideix Antonio Carbonell, ultima els detalls per a la convocatòria d'un nou guardó: el Premi del Consell Social a la contribució al desenvolupament i la innovació, que tindrà un marcat caràcter internacional. Francisco Gómez, que vol posar-lo en marxa el pròxim curs acadèmic, assegura que la intenció és aprofundir en les relacions internacionals que es duen a terme en el si de la institució.

En aquest sentit, el president ha anunciat també que reprendrà, amb caràcter anual, el Premi del Consell Social a l'Excel·lència Docent, “però amb algunes variables”, ha explicat. A partir d'ara, es lliurarà un premi per cadascuna de les facultats i l'Escola Politècnica Superior. Segons Gómez, el reconeixement es farà a proposta de cada centre i es tindran en compte, principalment, els resultats de les enquestes dels estudiants, a més del volum de publicacions, la innovació docent, l'ús d'idiomes, etc. La convocatòria podria fer-se pública a l'octubre, per a fer el lliurament dels premis al febrer.

En un altre ordre de coses, el rector, Manuel Palomar, ha explicat al ple del Consell Social les últimes reunions mantingudes pels rectors amb mandataris tant autonòmics com nacionals. En l’àmbit nacional, ha recordat la falta d'atenció prestada pel ministre Wert a la proposta de la Conferència de Rectors tant en matèria d'accés a l'educació superior com quant a la taxa de reposició. Palomar ha explicat que el reial decret d'accés aprovat pel Govern crea desigualtats d'accés a la universitat per la desigual implantació de la LOMCE. Quant a la taxa de reposició, el rector ha anunciat que si se segueix amb el límit del 10%, les universitats espanyoles perdran en menys d'una dècada el 25% dels seus efectius docents i investigadors, i s’eliminarà d'aquesta manera, la reposició generacional amb la conseqüent mancança en la qualitat i l'avanç científic.

Quant a la situació econòmica, Manuel Palomar ha fet insistència en la bona sintonia existent amb la Conselleria d'Hisenda amb qui, “per primera vegada”, s'ha aconseguit aproximar postures relatives a la recuperació del deute històric acumulat, que en el cas de la Universitat d'Alacant ascendeix a 140 milions d'euros.

 

 

Nomenament de Jerónimo Mora com a nou membre del Consell Social en representació del Consell de Govern, per al col·lectiu docent i investigador Nomenament d'Edgar Hidalgo, com a nou membre del Consell Social en representació del Consell de Govern, per al col·lectiu d'estudiants

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464