Saltar apartados

La Universitat d'Alacant rep la Carta Erasmus Charter 2014/2020

El Secretariat de Mobilitat ha dissenyat un nou Mapa Geolocalitzador que permetrà consultar totes les destinacions i universitats sòcies de la UA en el món

 

 

Alacant, 16 de març de 2014

La Universitat d'Alacant, a través del Vicerectorat de Relacions Internacionals i el seu vicerector, Juan Llopis, ha rebut la Carta Erasmus Charter 2014/2020, un document que permet que la UA participe en totes les accions pròpies del nou programa Erasmus+.

El Projecte de Mobilitat Erasmus no és un acord permanent sinó que ha de renovar-se cada sis anys i sotmetre's a un procés d'avaluació per l'OAPEE (Organisme Autònom de Programes Educatius Europeus).

El Secretariat de Mobilitat Internacional ha treballat durant un any en la preparació d'aquest document, seguint les instruccions de la Comissió Europea, i aconseguint que s’aprovara. En la redacció de l'Erasmus Charter 2014-2020 han intervingut també, de forma coordinada, diferents unitats de la UA com el Secretariat de Pràctiques d'Empresa i Suport a l'Estudiant, que depenen del Vicerectorat d'Estudiants (objectius i continguts relatius a la mobilitat de pràctiques internacionals), l'Oficina de Transferència de Resultats de Recerca (OTRI) i molt especialment l'Oficina de Gestió de Projectes Internacionals (OGPI), que depenen del Vicerectorat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació (objectius i estratègia dels projectes de cooperació internacional de la UA relacionats amb el Projecte Erasmus+).

El director del Secretariat de Mobilitat, José Ramón Belda, assegura que “hem tingut un important volum de treball per haver de completar i redactar el nou projecte i sol·licitar-lo oficialment perquè l’aprovara la Comissió Europea, coordinar-nos amb cada centre per a l'obligatòria revisió de tots els acords Erasmus existents, sobre la base dels nous requisits, i establir conjuntament una estratègia d'internacionalització en cada centre per als pròxims anys fins al 2020”.

La Carta Erasmus Charter 2014/2020 comporta el compliment de la UA davant la Comissió Europea de totes les normes incloses en el nou programa de mobilitat Erasmus+, entre elles, promoure activament la mobilitat d'estudiants entre universitats sòcies europees garantint les convalidacions d'assignatures i crèdits una vegada hagen sigut prèviament aprovades i signades pels coordinadors de cada centre en els seus acords d'aprenentatge (Learning Agreement).

El Programa Erasmus 2014/2020 detalla també que les universitats sòcies no podran aplicar ni cobrar cap taxa als estudiants d'intercanvi, en virtut del principi de reciprocitat, ja que el pagament de taxes es fa en la universitat d'origen (ja siguen taxes administratives o registre, cursos d'idiomes, exàmens, etc.). Tot allò que comporte el cobrament d'una taxa no no es podrà preveure en el conveni d'aprenentatge d'un estudiant d'intercanvi ni formar part del Projecte de Mobilitat Erasmus+.

Amb l'objectiu de fer més accessible tota la informació d'acords de mobilitat, el Secretariat de Mobilitat ha dissenyat un nou Mapa Geolocalitzador que inclou totes les destinacions Erasmus i no europees vigents en la UA. Aquest mapa permetrà a la comunitat universitària, especialment als estudiants de la UA, consultar totes les destinacions i universitats sòcies de la UA en el món. Aquest mapa de destinacions internacionals, dissenyat per Víctor Sánchez, treballador del Vicerectorat de Relacions Internacionals, ajudarà en la projecció internacional de la Universitat d'Alacant mitjançant els convenis de mobilitat. A més, en el cas d'acords Eramus i destinacions de mobilitat europees, aquest mapa geolocalitzador permet a l'estudiant interessat filtrar les destinacions possibles per cada centre i recull els enllaços a les pàgines web de cadascuna de les universitats sòcies.

 

Enllaç al Mapa Geolocalitzador:

Mapa Global

Mapa per zona i estudis

 

Erasmus 2014/2020

La mobilitat Erasmus no és l'únic tipus de mobilitat universitària però és el més important en nombre total de participants en les universitats europees. La nova Erasmus Charter 2014-2020 planteja nombrosos beneficis per a les universitats però, també, importants reptes. Com a novetats, el nou Projecte Erasmus+ 2014/2020 proposa:

Incrementar la mobilitat en tots els col·lectius, tant per a estudiants per raó d'estudis o pràctiques professionals en un país soci com per al PDI (STA) i PAS (STT) en el marc del Lifelong Learning Programme.

Enfortir la mobilitat afavorint criteris de qualitat i la internacionalització de les universitats europees per a acostar-se a l'objectiu d'un 20% d'estudiants internacionals en cada institució sòcia per a l'any 2020.

Ampliar el Projecte Erasmus a altres col·lectius (estudiants preuniversitaris, FP, adults, centres professionals, etc.), nous àmbits (esports, etc.) i tercers països (projectes de cooperació amb mobilitat, els antics Erasmus Mundus, Tempus, etc.).

Aquest és el primer any del nou Erasmus+ 2014/2020. Diverses de les línies del nou Projecte Erasmus+ (Key Actions 1, 2, 3) ja han començat a dur-se a terme i la UA haurà de desenvolupar-les en els pròxims sis anys.

Més informació sobre el Programa Erasmus+ en la Web oficial de la Comissió Europea.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464