Saltar apartados

La UA programa 14 nous espectacles culturals per a maig i juny, en una ferma aposta per la producció pròpia

ACUA ve marcada per la producció pròpia: quatre estrenes teatrals de la mà de les Aules de Teatre de la UA i la Universitat Permanent, l'espectacle de dansa contemporània Huellas, fruit del taller homònim de la UA, concerts amb la Coral Universitària i l'OFUA, l'exposició “Mario Benedetti en la Universitat d'Alacant”, també produïda per la UA, i un ampli programa d'activitats dedicades a l'any dual Espanya-Japó.

Alacant, 29 d'abril de 2014

El vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística de la UA, Carles Cortés, ha presentat aquest matí la nova programació cultural ACUA per als mesos de maig i juny de 2014. La programació inclou catorze espectacles de música, dansa, teatre, actuacions i una lectura dramatitzada, a més d'exposicions, i un programa d'activitats sobre l'any dual Espanya-Japó.

La programació per a aquests mesos està marcada per una clara aposta per la producció pròpia tant en teatre, dansa i exposicions, a les quals se sumen altres activitats de contractació externa que completen l'oferta. Onze de les catorze activitats oferides tenen entrada lliure amb invitació, en un esforç més per acostar la cultura a la comunitat universitària i a la societat, tal com ha assegurat el vicerector Carles Cortés.

ACUA arranca el 6 de maig amb Xavi Castillo i Pot de Plom teatre que portaran al MUA “El Mono”, a les 19 h, i amb un preu d'entrada de 10 euros. L'apartat teatral porta com a novetat les tres estrenes de l'Aula de Teatre de la UA: “Microteatro de andar por casa”, dirigida per Pascual Carbonell, serà la primera estrena el 8 de maig, a les 19 h, en el MUA, seguida de “Las Asambleístas de Aristófanes”, amb direcció i dramatúrgia de Ricardo Arqueros, una obra que veurà la llum el 20 de maig i s'estrenarà a l'aire lliure, en l'amfiteatre de l'Aulari II del Campus, a les 20.30 h. La tercera estrena de l'Aula tindrà lloc el 30 de maig, a les 19.30 h, en el Col·legi Major, amb l'obra “Repoker de autores”. L'Aula de Teatre de la Universitat Permanent completarà les estrenes teatrals de producció pròpia amb “La memoria de los objetos”, el 12 de juny, en el Paranimf, a les 20 h, amb direcció i dramatúrgia de Pascual Carbonell.

L'oferta teatral inclou també l'espectacle “Maravilloso”, una versió de Beautifull thing de Jonathan Harvey, que arribarà al Paranimf el dia 15 de maig, a les 12 h, de la mà de l'Associació Cultural + Arte, sota la direcció de Noé Vicente. Finalitza aquest apartat cultural l'actuació de Sèneca Teatre, companyia que posarà en escena “Edipo, de Séneca”, el 22 de maig, també en el Paranimf, a les 20 h. 

L'escriptora Domnica Radulescu oferirà en el Centre d'Estudis Mario Benedetti una conferència amb lectura dramatitzada de la seua obra “las Vírgenes de Sevilla” (12 de maig, 12 h).

La dansa serà la protagonista el dia 14 de maig en el Paranimf (20 h) amb “Huellas”, un espectacle de dansa contemporània, amb direcció i coreografia d'Inma Manresa, posat en escena per l'alumnat del taller homònim impartit per la UA; i el MUA serà l'escenari de “Coreografía Redibujada” el 23 de maig, a les 21 h, una actuació de Francisco Leiva. El Conservatori Professional de Dansa José Espadero completa l'oferta de dansa amb actuacions els dies 28 i 29 de maig en el Paranimf, amb gales dels ensenyaments professionals i solistes. (20 h).

L'apartat musical també ve marcat per la producció pròpia amb el Concert extraordinari del II Cicle de Guitarra que tindrà lloc en l'Auditori de la Diputació d'Alacant (ADDA) el diumenge 4 de maig a les 20 h, a càrrec del guitarrista Alfredo Sánchez Oviedo, premi "Summa Cum Laude" de l'edició 2013 del Màster en Interpretació de Guitarra Clàssica de la Universitat d'Alacant, junt amb l'Orquestra Filharmònica de la UA, dirigida per Mihnea Ignat. Guitarrista i OFUA interpretaran obres de Domeniconi i Txaikovski, i el Concert d'Aranjuez del mestre Rodrigo.

La Coral de la UA, dirigida per Ramón Jover, oferirà també un concert en la Facultat d'Educació el 21 de maig a les 20 h.

L'apartat expositiu preveu 6 inauguracions: “Mario Benedetti en la Universitat d'Alacant (1990-2004): Defensa d'una alegria”, el 15 de maig en la sala Aifos; “Istagram” i “Sebastiao Salgado-Terra” en la sala Trànsit els dies 3 i 5 de maig respectivament, i “Elogi de la brisa. Llorenç Pizà”, “Premis d'Edificació Saludable” i “Cal·ligrafia japonesa” en el MUA durant maig i juny, amb dates d'inauguració encara per concretar. La mostra “Cal·ligrafia japonesa” forma part del programa d'activitats entorn de l'any dual Espanya-Japó que el MUA està preparant en col·laboració amb l'Ambaixada del Japó a Espanya i el Consolat General del Japó a Barcelona. El programa d'activitats inclou una mostra de literatura i cinema japonès (Biblioteca General), un concert del guitarrista japonès Yoshimi Otani (11 de juny), un taller de cal·ligrafia, un altre de manga i la taula redona: "La recepció de la cultura japonesa en l'actualitat".

 

Programació ACUA maig- juny

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464