Saltar apartados

Baltasar Garzón parlarà en la Universitat d'Alacant de l'estat actual de la justícia universal a Espanya

 

Alacant, 11 d'abril de 2014

El pròxim dilluns 14 d'abril, Baltasar Garzón protagonitzarà un nova sessió de Seu Oberta, un espai de trobada i debat de temes d'actualitat organitzat per la Universitat d'Alacant en col·laboració amb El País. Per raons d'aforament, la conferència es traslladarà, en aquesta ocasió, a la sala d'actes de l'Aulari II del Campus de Sant Vicent encara que s'emetrà en directe en la sala Rafael Altamira de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

La conferència, que s'iniciarà a les 17.30 h, portarà per títol “Presente y futuro de la jurisdicción universal en España”. La presentació de l'acte serà a càrrec de Manuel Palomar, rector de la Universitat d'Alacant. Després de la sessió s'obrirà un torn de preguntes del públic. L'entrada és lliure i limitada a la capacitat de la sala.

La conferència podrà seguir-se per Internet en la següent adreça web.

 

Breu ressenya bibliogràfica

Baltasar Garzón Real va nàixer a Torres, (Jaén) el 26 d'octubre de 1955. És magistrat. En l'actualitat, exerceix com a advocat. Dirigeix el bufet ILOCAD SL (International Legal Organization for Cooperation and Developement), amb seu a Madrid. En aquest marc, entre altres assumptes, coordina la defensa internacional, pro bono (de forma altruista) de Julian Assange i Wikileaks.

Garzón presideix la Fundació FIBGAR, organització pro Drets Humans i Jurisdicció Universal, la seu de la qual també està constituïda a Madrid. La Fundació té en l'actualitat programes en desenvolupament a Espanya, Argentina, Colòmbia i Mèxic, entre altres.

Va ser assessor de la fiscalia de la Cort Penal Internacional dels anys 2010 a 2011 i va coordinar en 2012 la Veeduría Internacional de la Reforma de la Funció Judicial a Equador (pro bono). Assessora la Comissió de Drets Humans de la Càmera de Representants d'Argentina, i és membre del Centre Internacional per a la Promoció dels Drets Humans en representació del Ministeri de Justícia d'Argentina. Durant els anys 2011 i 2012, va formar part del Comitè de Prevenció de la Tortura del Consell d'Europa, i va exercir com a assessor de la Missió de Suport al Procés de Pau de l'OEA a Colòmbia (2011-2012).

Baltasar Garzón coopera amb el Departament de Drets Humans de la Universitat de Washington de Seattle (EUA). Ha escrit set llibres, entre ells Un mundo sin miedo i La línea del horizonte; i múltiples articles i assajos. És doctor honoris causa per 29 universitats de tot el món, i membre de diferents organitzacions humanitàries i centres de Drets Humans i de mediació en conflictes, dins i fora d'Espanya.

Ha actuat com a observador en Drets Humans en les eleccions celebrades a Hondures el 24 de novembre de 2013 acompanyant el Partit Lliure.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464