Saltar apartados

La Seu Ciutat d'Alacant acull la presentació del llibre "De la estructura doméstica al espacio social"

Publicat per la UA, el llibre recull 21 treballs que analitzen l'espai social des de la prehistòria fins als temps moderns

 

Alacant, 8 d'abril de 2014

Els professors de la Universitat d'Alacant Sonia Gutiérrez i Ignasi Grau coediten el llibre De la estructura doméstica al espacio social: Lecturas arqueológicas del uso social del espacio, un treball que presentarà demà dimecres 9 d'abril a les 20.15 h en la Seu Ciutat d'Alacant Amparo Navarro, vicerectora d’Investigació, Desenvolupament i Innovació, i Mauro Hernández, catedràtic de Prehistòria de la UA.

La publicació recull 21 treballs que transiten per l'espai social des de la prehistòria fins als temps moderns, a través de veus i perspectives procedents de diversos llocs de l'àmbit mediterrani.

Segons afirmen els coeditors del llibre Sonia Gutiérrez i Ignasi Grau, l'espai construït constitueix un escenari social privilegiat, un mitjà d'expressió i transmissió de conductes i comportaments socials, que interessa per igual a antropòlegs, historiadors, arqueòlegs i arquitectes.

Les diverses aportacions que recull el llibre pivoten al voltant de dues perspectives fonamentals: les visions diacròniques de l'ús social de l'espai i les lectures antropològiques i disciplines de la domesticitat i els espais socials.

En aquest sentit, l'experiència multidisciplinària i multidimensional de lectura transversal d'espais socials diferents permet reconèixer patrons de racionalitat comuns entre societats molt allunyades en temps i característiques.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464