Saltar apartados

La UA aborda la figura de Marina Olcina des d'una perspectiva feminista, sindical i política

L'homenatge a la primera alacantina que va ser regidora del consistori de la ciutat durant la II República tindrà lloc demà 8 d'abril, a les 20.00 h, en la Seu d'Alacant

 

Alacant, 7 d'abril de 2014

Amb l'objectiu de tractar la figura d'una lluitadora incansable pels drets de les treballadores i els treballadors i un exemple de reivindicació d'igualtat entre homes i dones, la Universitat d'Alacant presenta l'homenatge “Marina Olcina: Lluitadora, feminista, una vida de compromís”.

Durant l'acte, que tindrà lloc demà dimarts 8 d'abril, a les 20.00 h, en la Seu Ciutat d'Alacant, es tractarà la seua vida des de tres perspectives: la feminista, la sindical i la política. Per a això, es comptarà amb la participació de Concha Collado, de la Plataforma Feminista d'Alacant; Consuelo Navarro, de Comissions Obreres (CCOO), i Antonio Martín Lillo, de PCPV-EUPV.

A més, es projectarà “Mujeres de la Transición”, que forma part del projecte de recerca "Fent història: Gènere i Transició espanyola". Un vídeo que reuneix els testimoniatges de diferents dones que van viure aquest moment històric, entre elles, el de Marina Olcina.

Olcina, qui va morir el passat mes de gener, va ser la primera alacantina a ocupar un càrrec de regidora en l'Ajuntament d'Alacant durant la II República quan tenia 17 anys. Germana de l'artista Vicente Olcina, va patir penes de presó per defensar els seus ideals mentre militava en el PCE. Marina Olcina va passar la major part de la seua vida fora d'Alacant, primer exiliada a Algèria i després a Madrid, on vivia des de l'última etapa del franquisme.

L'homenatge, moderat i presentat per Josefina Bueno, directora de la Seu Ciutat d'Alacant, l’ha organitzat el Projecte “Fent Història. Gènere i Transició”, Centre d'Estudis sobre la Dona (CED), Comissions Obreres (CCOO), Partit Comunista del País Valencià (PCPV)-Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), i Plataforma Feminista d'Alacant.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464