Saltar apartados

Palomar i Císcar clausuren la Jornada Hispanobrasilera sobre "Sostenibilitat en la gestió de l'aigua i garantia de subministrament"

El rector apel·la a l’intercanvi d’experiències per a tractar una problemàtica que afecta tot el planeta

Alacant, 10 d'abril de 2014

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, acompanyat del vicepresident de Presidència, Agricultura, Alimentació i Aigua i portaveu del Consell, José Ciscar, ha clausurat la Jornada Hispanobrasilera sobre “Sostenibilitat en la gestió de l'aigua i garantia de subministrament”. Organitzada per l'Institut Interuniversitari de l'Aigua i de les Ciències Ambientals, la jornada s'ha celebrat aquest dimecres en la sala de graus de la Facultat de Dret.

Com que és una problemàtica molt complexa que afecta bona part del planeta, Palomar va destacar la importància de tractar-la “des d'un punt de vista ampli”, va dir. “Ser capaços d'intercanviar experiències i estudis amb altres realitats que pateixen aquesta mateixa problemàtica és molt positiu i ens ha de servir per a aprendre els uns dels altres”, hi va afegir.  Així mateix, el rector va posar èmfasi en “la vocació d'internacionalització de la Universitat d'Alacant, com demostra aquesta jornada en la qual han participat experts vinguts des del Brasil”.

Per la seua banda, el vicepresident del Consell, José Ciscar, va elogiar la iniciativa i es va centrar a parlar de la política hídrica del Govern valencià, de la qual va destacar l'acord de Conca del Xúquer, que permetrà un transvasament de 80 hm3 al Vinalopó, “que segurament començarà aquest mateix estiu” i va reivindicar el Pla Hidrològic Nacional, encara que obrint la porta al fet que l'aigua que hi arribe no siga de l'Ebre. “El que volem és que l'aigua hi arribe, tant se val d'on vinga, de l'Ebre, el Duero o el Roine”, va exposar, i va apostar per una modernització de l'estructura administrativa de la gestió de les conques a través d'una Agència Nacional de l'Aigua, “tal com hem vist en aquestes jornades que tenen al Brasil”.

En la clausura de la Jornada també van participar el professor de la Universitat d'Alacant, Joaquín Melgarejo, que va destacar la importància de fer aquest tipus de trobades, i el secretari de l'Institut Interuniversitari de l'Aigua i les Ciències Ambientals, Andrés Molina. Per a Molina, “aquesta jornada ha servit per a conèixer millor altres realitats que pateixen una problemàtica similar a la nostra”.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464