Saltar apartados

Investigadors de la UA desenvoluparan nous materials incorporant grafè per a la seua aplicació en implants protètics

Gràcies a un conveni de col·laboració amb iDental Corporación Hospitalaria

 

Alacant, 4 de desembre de 2014

La Universitat d'Alacant ha signat un conveni amb iDental Corporación Hospitalaria per a treballar conjuntament en el desenvolupament d'un nou tipus d'implants protètics dentals basats en polímers per addició de grafè.

El conveni es durà a terme en el si del grup de recerca que lidera el catedràtic de Química Inorgànica de la Universitat d'Alacant, José Miguel Martín Martínez, en col·laboració amb els departaments d'Innovació Odontològica i R+D+I d'iDental Corporación Hospitalaria. De moment hi ha dues tesis doctorals en marxa sobre aquest tema i una de les científiques del grup de recerca de la Universitat d'Alacant, María Alejandra Moyano, ha passat a formar part de l'empresa com a responsable d’R+D+I.

iDental Corporación Hospitalaria és una empresa dedicada al sector de l'Odontologia, principalment als implants protètics.

L'objectiu del conveni és que el grup de recerca treballe en el disseny de nous materials polimèrics, amb més bons rendiments que els que actualment s’utilitzen en el sector dels implants protètics. Segons José Miguel Martín Martínez, expert en adhesius i polímers, «estem formulant nous materials basats en polímers que contenen grafè, que són molt més lleugers i mal·leables, amb més tenacitat (capacitat per a absorbir l'impacte masticatori) i amb més durabilitat». El conveni resulta molt interessant per a les dues parts perquè permetrà que la recerca realitzada avance d’acord amb les necessitats reals del sector.

Fa anys que el Dr. Martín treballa, amb excel·lents resultats, amb components adhesius i polímers amb finalitats mèdiques, fet que li ha valgut importants reconeixements a escala internacional.

La signatura del conveni ha tingut lloc en el despatx rectoral de la UA i ha comptat amb la participació del director mèdic d'iDental, Antonio G. Pellicer, el responsable d'Innovació Odontològica, Miguel Ángel Torres, i la responsable d’R+D+I, Alejandra Moyano. Per part de la UA, a més del rector, hi han intervingut l'investigador José Miguel Martín i la secretària general, Aránzazu Calzada.

Entre els aspectes més destacables d'IDental Corporación Hospitalaria hi ha la seua emprenedoria social, que proporciona serveis odontològics a persones sense recursos i que aconsegueixen millorar la seua qualitat de vida, a més de l'aposta per la recerca i el desenvolupament. Segons el seu director mèdic, Antonio Pellicer, «apostem per la creació i utilització de tecnologies pròpies que generen propietat intel·lectual i permeten avançar a la ciència, i res millor que buscar universitats entre els nostres aliats que, com la d'Alacant, resulten capdavanteres en aquest sentit i ens donen ales per a desenvolupar les nostres idees».

Per la seua banda, el rector, Manuel Palomar, ha insistit en «la importància de la transferència de coneixement, com un dels nostres serveis a la societat». Palomar ha recordat que el Laboratori d'Adhesió i Adhesius que dirigeix José Miguel Martín «és un dels més capdavanters del món».

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464