Saltar apartados

La UA investiga els estils de vida durant l'etapa universitària i els efectes d%u2019aquests sobre la salut

A través del Projecte UniHcos, junt amb estudiants de les universitats de Cantàbria, Granada, Huelva, Jaén, León, Salamanca, Valladolid i Vigo

 

 Alacant, 4 de febrer de 2014

Amb l'objectiu de posar en marxa programes i intervencions que faciliten la promoció d'estils de vida saludables, la Universitat d'Alacant se suma a UniHcos. Es tracta d'un projecte de recerca que pretén conèixer com influeixen els estils de vida en l'etapa universitària. En aquest sentit, durant aquest període s'adquireixen i consoliden hàbits que condicionaran el futur de la nostra salut, per la qual cosa conèixer quins són i els factors que els determinen és una informació més que valuosa.

UniHcos és una acció finançada pel Ministeri de Sanitat, Polítiques Socials i Igualtat, a través del Pla Nacional sobre Drogues, en la qual participen les universitats de Cantàbria, Granada, Huelva, Jaén, León, Salamanca, Vigo i, des de finals de 2013, la Universitat d'Alacant, junt amb la de Valladolid.

El projecte està adscrit al Gabinet d'Alimentació i Nutrició de la Universitat d'Alacant (Alinua) de la mà dels investigadors del Departament d'Infermeria, Rocío Ortiz i José Miguel Martínez, José Antonio Hurtado, coordinador d'Alinua, i Aurora Isabel Nord i Ana Zaragoza, nutricionistes d'aquest mateix centre. i d'Aurora Isabel Norte, nutricionista d'Alinua.

Al llarg d'aquestes setmanes els estudiants de primer curs de tots els graus de la UA estan rebent una enquesta amb diferents preguntes sobre les seues característiques físiques, estat de salut, consum de medicaments, tabac, alcohol i altres substàncies, activitat física, hores de descans, hàbits sexuals i alimentosos, entre altres. “Com més estudiants emplenen l'enquesta, que és totalment anònima i confidencial, major serà la mostra representativa d'aquesta Universitat i per tant obtindrem dades més fiables”, apunta Aurora Isabel Norte, qui anima tot l'alumnat a participar-hi.

Alguns dels resultats obtinguts fins al moment per les diferents universitats participants és que un 25% dels enquestats en UniHcos són fumadors, fet que té més prevalença en dones (25,1%) que en homes (23,3%). En el cas del consum d'alcohol, el 94% afirma haver-lo consumit alguna vegada en la vida.

 

Peu de foto. La Universitat d'Alacant se suma al projecte de recerca UniHcos per a conèixer com influeixen els estils de vida durant l'etapa universitària.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464