Saltar apartados

La Catedra Marjal Healthy de la UA, pionera en estudis integrats sobre edificació saludable

Imatges del moment de la presentació. D'esquerra a dreta: Gerard Kuiper, Manuel Palomar, Francisco Gómez Andreu i Antonio Galiano

 

Alacant, 20 de febrer de 2014

La Universitat d'Alacant i la Fundació Marjal han presentat aquest matí la Càtedra Marjal Healthy, la primera de caràcter internacional de les deu amb què compta la institució docent alacantina. La Càtedra, que té el seu origen en els Premis Marjal a l'Edificació Sostenible, transformats després en Premis Internacionals a l'Edificació Saludable, incorpora noves disciplines d'estudi en diferents àmbits com entorns, hàbits i aplicacions tecnològiques sempre en el marc de la salut, cosa que la situa en l'avantguarda quant a estudis integrats sobre edificació saludable. L'objectiu d'aquesta càtedra, tal com ha relatat durant el discurs el president de la Fundació Marjal, Francisco Gómez Andreu, “és ser un nucli de reflexió, debat i recerca en els diferents paràmetres de la vida saludable, principalment en el que està relacionat amb les necessitats i inquietuds dels residents internacionals a Espanya”.

L'acte, que ha presidit el rector de la UA, Manuel Palomar, ha comptat amb la participació del director d'Arquitectura del Hogeschool van Amsterdam, Gerard Kuiper, institució que també formarà part de la Càtedra amb la participació dels seus estudiants en els esmentats premis. Kuiper ha recordat que el seu vincle amb la Universitat d'Alacant es remunta a 2004 amb la participació conjunta en la Xarxa Alfa Aurora, un programa d'intercanvi internacional en la qual les dues universitats participaven junt amb altres cinc d’europees i llatinoamericanes. El director holandès ha destacat la importància d'aquesta nova càtedra que s'assenta sobre la base comuna per a les dues universitats i per a la Fundació que la sustenta, “de la sostenibilitat, la qualitat i la professionalitat”.

Per la seua banda, el rector de la UA ha insistit que aquest tipus d'aliances “enforteixen els vincles entre universitats i empreses i afavoreixen la transferència recíproca de coneixement i experiències”. El president de la Fundació Marjal, Francisco Gómez Andreu, ha explicat que la Càtedra basarà l’activitat en la docència i la recerca, però ha insistit que s’hi volen introduir paràmetres més amplis que augmenten les possibilitats de col·laboració entre els generadors de coneixement i els que al final han d'aplicar-ho en pro d'una major qualitat de vida dels usuaris.

L'acte s'ha aprofitat per a presentar oficialment Antonio Galiano, professor del Departament de Construccions Arquitectòniques de la UA, com a director de la Càtedra. Galiano ha fet una retrospectiva dels vuit anys de relació entre la institució docent i la Fundació Marjal a través dels Premis a l'Edificació Saludable, pels quals ja han passat prop de 400 estudiants de tres universitats i que, sens dubte, continuaran sent un dels projectes més destacats de tots els que es facen en el si de la Càtedra.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464