Saltar apartados

La Universitat d'Alacant atorgarà la Medalla d'Or a Victorio Oliver

Amb el vistiplau del Consell de Govern, queda pendent que el Consell Social aprove el Pla Estratègic 2014-2019. PE UA 40

En la imatge, un moment de la reunió del Consell de Govern durant la presentació del Pla Estratègic, a càrrec de Ramón Rizo

Alacant, 27 de febrer de 2014

“Pels seus serveis excepcionals i de la major importància cap a la Universitat d'Alacant”, el Consell de Govern ha aprovat aquest matí per unanimitat, concedir la Medalla d'Or de la institució, la màxima condecoració de les que concedeix, al bisbe emèrit d'Oriola-Alacant, Victorio Oliver Domingo. La proposta arriba a instàncies dels exrectors Antonio Gil Olcina, rector honorari de la UA, i Andrés Pedreño. Durant l'argumentació de la proposta, la secretària general, Aránzazu Calzada, ha destacat, entre altres qüestions, el seu destacat paper “perquè la Universitat d'Alacant fóra declarada continuadora de la universitat històrica d'Oriola”, concessió que va resultar particularment oportuna durant el procés de segregació de la Facultat de Medicina i altres ensenyaments de la UA. Durant la votació, diferents consellers han lloat la proposta i han incidit en “l’altura moral de Victorio Oiiver”, així com “la seua lleialtat, fermesa i encarit suport a la institució en moments de gran duresa política”.

En cas que l'agenda d'Oliver ho permeta, el rector, Manuel Palomar, ha declarat la intenció de fer coincidir el lliurament de la distinció amb la investidura com a doctors honoris causa de dos destacats hispanistes, Gerard Chastagnaret i Gérard Dufour, en el Col·legi de Santo Domingo, Seu Universitària d'Oriola, el pròxim mes d'abril. En cas de no poder ser, Palomar ha barallat l’opció que siga en el solemne Acte d'Obertura del pròxim curs acadèmic.

Un altre dels punts tractats durant el Consell Social celebrat aquest matí en la sala de juntes del Rectorat ha sigut la presentació, per a l’informe favorable, del Pla Estratègic 2014-2019. PE UA 40, a càrrec del seu coordinador, el sotsdirector de l'Àrea de Projectes Institucionals, Ramón Rizo Aldeguer. Durant la presentació, Rizo ha destacat que es tracta d'un pla “construït per tots els membres de la comunitat universitària que han participat en totes les seues fases d'elaboració i l’han enriquit amb les seues propostes”. Amb un total de 164 accions organitzades en sis eixos estratègics, Ramón Rizo l'ha qualificat de “viable”, encara que “sense renunciar a una certa ambició”. A més, ha insistit en el baix cost econòmic del Pla, ja que “es tracta d'un document elaborat amb recursos propis de la UA”.

Una de les novetats pel que fa al que va finalitzar en 2012 és la inclusió de l'emprenedoria com a eix estratègic, “presentat per a ser fomentat de forma transversal en tots els àmbits universitaris”, ha explicat. Formació (41 accions), Recerca i Innovació (amb 19), Col·lectius (18 accions), Polítiques Universitàries (63 accions dividides entre la internacionalització, la qualitat, la formació en llengües, la igualtat, la responsabilitat social universitària o les tecnologies de la informació i la comunicació, per esmentar-ne algunes) i els Mitjans i Recursos (20 accions que comprenen infraestructures, planificació econòmica, gerència i secretaria general), completen els eixos que marcaran l'estratègia dels pròxims quatre anys.

La finalització del segon Pla Estratègic està prevista per a 2019, data en què la UA celebrarà el 40 aniversari. L'objectiu és que per a llavors la Universitat d'Alacant siga un referent en el seu entorn de modernitat, qualitat i bona gestió. L'execució del Pla està supeditada a l'aprovació definitiva del Consell Social de la Universitat d'Alacant.

Un altre dels assumptes tractats ha sigut la ratificació de la proposta del Consell d'Estudiants d'atorgar el II Premi d'Igualtat de la UA a l'equip de Futbol Sala Femení, el lliurament del qual coincidirà amb els actes institucionals que se celebraran el dia 7 de març en el marc del Dia Internacional de la Dona.

En un altre ordre de coses, s'ha aprovat el nomenament del professor Jerónimo Mora i l'estudiant Edgar Hidalgo, com a representants del Consell de Govern en el Consell Social, així com el degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, en el Centre Superior d'Idiomes.

Per a més informació sobre els acords adoptats es pot consultar la següent adreça web.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464