Saltar apartados

La Universitat d'Alacant concedeix el Premi Igualtat 2014 a l'equip de Futbol Sala Femení

La institució se suma al moviment internacional del 8 de març amb diferents activitats institucionals, culturals i acadèmiques

 

El pròxim 7 de març, la plaça de la Igualtat acollirà l'acte institucional al voltant del Dia Internacional de la Dona

 

Alacant, 24 de febrer de 2014

Com cada any, la Universitat d'Alacant commemora el Dia Internacional de la Dona amb un ampli programa d'activitats culturals i acadèmiques. Per a contribuir a la celebració, es durà a terme el 7 de març, a les 12.00 h, en la plaça de la Igualtat, situada en els baixos de la Biblioteca General, amb la tradicional lectura del manifest de la mà del rector de la UA, Manuel Palomar, i la delegada d'Igualtat, María José Rodríguez.

Durant l’acte, pel brillant historial esportiu, pel compromís amb la promoció de l'esport femení i, finalment, pel lema “Som dones, som esportistes, tenim aqueix poder”, l'equip de Futbol Sala Femení de la UA rebrà el Premi Igualtat 2014.

Per amenitzar aquest acte institucional, al voltant de l'escultura Harmonia que presideix la plaça de la Igualtat, tindrà lloc l'actuació de la cantautora Inés Saavedra, a les 11.30 h.

Tornant al conjunt d'activitats organitzades per al 8 de Març, el 4 de març hi haurà un concert a l'aire lliure de Dones Músiques. Els dos punts on se celebraran els concerts són: l'escultura de la mà, al costat de l'edifici de Rectorat, i el racó dels Poetes, enfront del Club Social II. Sandra Huesca, cantant lírica, i l'artista de hip hop Syla actuaran en els dos escenaris. Al costat de l'escultura de la mà, a les 11.30 h, actuarà Sandra Huesca, i a les 12.10 h, ho farà Syla. En ordre invers, en el racó dels Poetes, a les 11.30 actuaria Syla, i a les 12.10, Sandra Huesca. 

A més, dins de les activitats musicals, el Paranimf de la UA acull el 5 de març Melodies de Dona a càrrec de la companyia Vocemmus. Personatges femenins en l'òpera', projecte líric didàctic, centrat en la figura femenina i en els diferents tipus de dona que poden trobar-se en la història de l'òpera. Les entrades, a 5 euros, poden adquirir-se en Instant Ticket, Llibreria Compas i una hora abans en el lloc de la representació.

Aquesta mateixa companyia posarà en escena a Villena, el dia 6 de març “Romanzas de Mujer. El papel femenino en la zarzuela”. El recital se celebrarà a les 20.00 h, en el teatre Chapí.

El dissabte 8 de març, el quartet Mare Nostrum oferirà un recital en la Seu de la Marina, a Benissa, a les 20.00 h. El quartet de corda Mare Nostrum està format per Carolina Martínez Báez-Otermín i, Amelia García Gutiérrez, les dues violinistes; Igor Kovalchuk, viola; i Verónica Rubio Gómez, violoncel, pertanyents tots a l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant. 

La sala d'actes d'aquesta mateixa Seu presentarà el dijous 14 de març, a les 19 h, la xarrada “La mujer en el Sahara español”.

 

Exposicions

El Museu de la Universitat d'Alacant acollirà el dimecres 12 de març, a les 19.00 h, en la sala Sempere, la inauguració de l'exposició “Mulier mulieris”, que estarà oberta al públic fins al 17 de maig. La participació en aquesta edició s'ha incrementat respecte a l'any passat, de 180 a 245 projectes. La Convocatòria d'Arts Plàstiques, que enguany arriba a la vuitena edició, ha seleccionat per a l’exposició 27 propostes, fetes per 25 dones i 3 homes.

D'altra banda, la Seu Ciutat d'Alacant acull a partir del 3 de març les exposicions “Dones de ponent” amb fotografies d'Evarist Albert Mira, i “Indignades” de María Acha-Kutscher.

En aquest mateix espai, la Seu d’Alacant, el dimecres 26 febrer, a les 20.15 h, es durà a terme la presentació del lliure Transeuntes, d'Inmaculada Castellote, i el dijous 27 febrer, a les 20.15 h, arranca el cicle “Dones directores: quatre dones i cinc continents”. Finalment, el 4 de març, a les 20.15 h, se celebrarà la taula redona “Art i dones”, amb reflexions sobre el paper que ha jugat i juga la dona en l'àmbit artístic des dels seus diferents aspectes: la creació artística, la gestió, el mercat i la crítica d'art.

Continuant amb jornades i debats, el dijous 6 de març, a les 11.30 h, en la sala d'actes de l’edifici Germà Bernàcer, tindrà lloc la taula “Dones científiques en la transferència del coneixement”, i a les 17 h, mateix dia i lloc, arrancarà la jornada “Dones i empresa. Aportació de la dona a la gestió i direcció d'empresa”.

El Centre d'Estudis de la Dona (CED) presenta el curs Alimentació i nutrició de la dona. Trastorns en el comportament alimentari, del 3 a l'11 de març, i el curs Defensa personal femenina i aspectes jurídics de la violència de gènere, dilluns i dimarts, del 17 de febrer al 25 de març.

Finalment, a partir del 3 de març, es distribuiran per tot el campus marcapàgines “8 de Març, Dia Internacional de les Dones-UA” amb lemes igualitaris. A partir d'aquesta mateixa data, el Vicerectorat d'Estudiants i la Unitat d'Igualtat posaran en marxa el programa per als centres de secundària de tota la província “Secundant la Igualtat” amb la qual cosa s'acostarà la promoció de la igualtat entre dones i homes.

La programació es completarà en els pròxims dies i es podrà consultar en aquesta web.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464