Saltar apartados

Isidro Ramos destaca en la UA el paper dels serveis d'informàtica en l'avanç de les universitats

Ha participat junt amb el rector en la I Jornada de Tecnologia, Ciències i Lletres

 

Imatge general de la sala durant la jornada

 

Alacant, 16 de gener de 2014

Reconegut per la implicació en el desenvolupament dels serveis d'informàtica de diferents universitats espanyoles, el professor del Departament de Sistemes Informàtics i Computació de la Universitat Politècnica de València, Isidro Ramos, ha participat aquest matí en una jornada de tecnologia, ciències i lletres que, entre altres qüestions, ha servit per a posar en valor l'important paper que han tingut els serveis d'informàtica en l'avanç de la universitat com a institució. Ramos ha destacat el doble paper d'aquests serveis, “que a més de donar servei -en l'estricte sentit de la paraula- han servit d'avanzada i han liderat canvis gràcies a la recerca feta a partir de les necessitats que hi anaven detectant i que n’ha fet possible l’aplicació per a la resta de disciplines”. En aquest sentit, ha ressaltat d'una manera especial el paper que ha jugat el Servei d'Informàtica de la Universitat d'Alacant que, a més d'aplicar les noves tecnologies al camp de la docència, va saber implementar-los amb les possibilitats multimèdia on va trobar un nínxol en el qual encara no s'havia entrat en aquest país.

La jornada, que s'ha celebrat en la sala multimèdia de l'edifici de Rectorat i Serveis Generals, l’ha presidida el rector de la UA, Manuel Palomar, que ha assenyalat que “la informàtica, tant com a eina, com com a disciplina, està present de manera constant en la vida universitària i ha anat emparellada a l’avanç i posicionament a nivell internacional”. Palomar ha realitzat un recorregut pels avanços que ha incorporat la UA des dels any 80 fins a l'actualitat, des de la creació del Centre de Procesament de Dades o la implantació del correu electrònic corporatiu, al naixement de la web institucional o el Campus Virtual.

Durant l'acte, s'ha projectat un vídeo que ha fet el Taller d'Imatge de la Fundació General de la UA, en el qual s'ha mostrat l'evolució informàtica de la institució. A més, com a colofó, s'han lliurat dues distincions pel treball realitzat en aquest camp a Juan Manuel Pérez i a Ángel Luis Esteban -que no ha pogut assistir-hi per qüestions personals.

La jornada, que naix amb vocació de continuïtat per a donar a conèixer els avanços en matèria de tecnologia aplicada, ha comptat amb la participació d'un nombrós públic.

 

Isidro Ramos durant la intervenció

 Juan Manuel Pérez arreplega la distinció de mans del rector

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464