Saltar apartados

La catedràtica de la UA, Carmen Herrero, doctora honoris causa per la Universitat de Granada

 

Alacant, 14 de gener de 2014

El Claustre de la Universitat de Granada, en la sessió del 16 de desembre, va aprovar concedir un doctorat honoris causa a la professora de la Universitat d'Alacant Carmen Herrero. Aquest doctorat honorífic vol premiar una acadèmica que ha tingut un paper molt important en el desenvolupament dels últims 25 anys de recerca en Economia a Espanya.

Tal com afirma la catedràtica del Departament de Fonaments de l'Anàlisi Econòmica de la Universitat d'Alacant, “per a mi és un gran honor i una enorme alegria que una universitat com la de Granada, una de les més antigues d'Espanya, em concedisca aquest reconeixement”. A més, “en els 500 anys de la institució només hi ha dues dones que hagen aconseguit aquesta distinció, jo seré la tercera”, hi apunta.

L'acte d'investidura tindrà lloc el pròxim mes de maig.

 

Carmen Herrero

La professora Herrero ha desenvolupat una intensa tasca acadèmica en els últims trenta anys, i ha destacat per les seues aportacions en diferents camps de recerca, la seua àmplia presència en fòrums professionals nacionals i internacionals i les seues contribucions a les institucions universitàries. Entre aquestes últimes destaca la seua aportació a la creació i consolidació del Departament de Fonaments d'Anàlisi Econòmica de la Universitat d'Alacant -un dels més dinàmics i internacionalitzats d'Espanya- i la seua activa presència en nombroses comissions i organismes relacionats amb la universitat i la ciència orientats a impulsar l'excel·lència en aquestes activitats.

Ha sigut membre de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, de la Comissió Assessora de l'ANEP, assessora de la Secretaria General de Política Científica, responsable científica del Programa i3 i presidenta de la Comissió de Càtedres de Ciències Socials i Jurídiques i de l'Associació Espanyola d'Economia.

Com a investigadora, destaca per les publicacions però també pel continu treball com a directora de projectes, grups de recerca i tesis doctorals. La intensa dedicació a aquestes activitats confirma el permanent compromís amb la formació dels joves investigadors, molts d'ells avui professors en diferents universitats.

El seu camp d'especialització és la Teoria Econòmica, amb especial incidència en l'anàlisi de problemes relacionats amb la salut, el desenvolupament humà i l'equitat. Ha publicat més de setanta articles i monografies sobre aquestes matèries. Entre els articles destaquen els apareguts en revistes com Journal of Health Economics, Health Economics, Social Science & Medicine, Review of Income and Wealth, International Journal of Game Theory, Social Choice and Welfare, Review of Economic Design, TOP, Mathematical Methods of Operations Research, Mathematical Social Sciences, Economic Theory, Economics Letters i PLOS ONE. Entre les seues monografies destaquen les resultants de diversos projectes sobre salut i desenvolupament humà, en aquest últim cas amb aportacions conceptuals que s’han recollit en la recent revisió de l'IDH de les Nacions Unides.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464