Saltar apartados

La UA acull la mostra "Micromón, el costat invisible de la ciència" de la Xarxa RUVID

Una exposició mostra fascinants imatges fetes i comentades per científics

Fungi. Autora: Francisca Sempere Ferre

Formiga Messor. Autor: Ángel Febrero

 

Alacant, 17 de gener de 2014

Són molt pocs els ciutadans que tenen o han tingut l'oportunitat en algun moment de la seua vida de contemplar imatges preses amb equips d'instrumentació científica. La ciència microscòpica ofereix en molts casos imatges d'allò més sorprenents, que bé podrien passar per autèntiques obres d'art.

L'exposició Micromón és una iniciativa de la Xarxa d'Universitats Valencianes per al foment de l’R+D+I (RUVID) que pretén enllaçar la visió científica i la visió artística a través d'una exposició de gran format que arreplega fascinants fotografies captades amb diversos equipaments científics. Les obres destaquen per l’impacte visual i dificultat tècnica i inclouen una breu reflexió de l'autor.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és aproximar a la societat la figura del científic, així com el treball que aquest fa en els laboratoris, i motivar una reflexió sobre l'aportació de la ciència i la tecnologia a les nostres vides. A partir d'aquesta mostra ens endinsem en el més profund del cos humà, en el funcionament del nostre cervell, en els microorganismes, en l'aspecte d'algunes malalties, i observarem al detall insectes, vegetals i minerals.

Les obres han sigut seleccionades a partir de les fotografies presentades a les diferents edicions del concurs de fotografia Com veus la ciència? organitzat per RUVID des de 2007. L'exposició es complementa amb una projecció audiovisual que explica el mètode científic i l'equipament que permet a investigadors i investigadores obtenir aquestes impactants imatges.

RUVID és una associació sense ànim de lucre dedicada a la difusió científica i al foment de l’R+D+I en les universitats valencianes i la seua transferència al teixit empresarial. L'entitat es va crear l'any 2001 i es compon de les universitats públiques i privades de la Comunitat Valenciana.

L'exposició estarà oberta al públic del 20 de gener al 20 de febrer de 2014, en la sala Aifos, situada en la planta baixa de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant.

Col·laboren els vicerectorats de Recerca, Desenvolupament i Innovació Recerca i de Cultura, Esports i Política Lingüística de la UA en una ferma aposta per la difusió de la Ciència.

 

Més informació

Laberint de carbó. Autora: María Carbajo Sánchez

Cap de mosca. Autor: Ángel Febrero

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464