Saltar apartados

La Universitat d'Alacant consolida amb Special Tours l'únic prostgrat universitari espanyol que forma guies turístics

Amb una trajectòria de deu anys, el programa supera el 56% d'inserció laboral

 

Manuel Palomar i Carlos Jiménez estrenyen les seues mans després de la signatura del conveni

Un moment de la reunió mantinguda en el despatx rectoral

 

Alacant, 17 de gener de 2014

La Universitat d'Alacant i Special Tours-Mayorista de viajes SA han signat aquest matí un conveni marc amb el qual consoliden una col·laboració que es va iniciar fa deu anys amb Condor Vacaciones, incorporada recentment a l'empresa majorista. Amb la signatura d'aquest conveni es garanteix l'estreta relació que mantenien en el desenvolupament del Curs de Postgrau en Guia turístic i Interpretació del Patrimoni, l'únic programa universitari espanyol que forma guies turístics. El curs, que està organitzat per l'Institut Universitari de Recerques Turístiques que dirigeix Fernando Vera, desenvolupa enguany la seua 11ª edició. En aquest temps ha format a més de 200 guies i compta amb un índex d'empleabilidad superior al 57%, el 45% dels mateixos, han sigut contractats per Special Tours.

En l'acte de signatura protocol·lària, celebrada en el despatx rectoral, han estat presents el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, i el director general de Special Tours, Carlos Jiménez, així com la directora del curs, la professora Rosario Navalón; el responsable de l'àrea de productes de Special Tours, Carlos Florido, i la secretària general de la UA, Aránzazu Calzada.

El rector s'ha mostrat satisfet amb aquesta signatura “que fomentarà la col·laboració en matèria de formació i recerca i facilitarà les pràctiques dels nostres estudiants”. Carlos Jiménez ha assegurat que “la qualitat i la innovació en els productes que oferim són dos de les claus de la nostra empresa, que cerca l'excel·lència, d'ahí el nostre suport a aquest programa pioner a Espanya”. Segons Rosario Navalón, “part de l'èxit del postgrau resideix en l’orientació aplicada i a la formació especialitzada del guia turístic: la baula més sensible i important de la cadena de valor del producte turístic”. Per la seua banda, Carlos Florido ha reconegut que “gran part de l'elit dels nostres guies procedeixen del curs de la Universitat d'Alacant”.

Especialitzada en turisme cultural i de transmissió d'experiències, Special Tours compta amb més de 40 anys d'experiència en mercats emissors iberoamericans i des de 2013 també per al mercat emissor espanyol. Inicialment la relació de la UA es va establir amb Condor Vacaciones, actualment assumida en part per Special Tours, que és la responsable del viatge d'avaluació que fan anualment els estudiants matriculats per algun circuit en prova de gran intensitat, “perquè visquen en primera persona l'experiència professional”, explica la directora del programa de postgrau.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464