Saltar apartados

Les fundacions universitat-empresa i la Generalitat signen un acord per a finançar projectes emprenedors

El conseller d'Economia ha anunciat que la Generalitat destinarà 13 milions d'euros a l'emprenedoria en 2014

 

València, 16 de gener de 2014

Estimular la creació i el desenvolupament d'iniciatives emprenedores amb el finançament de projectes innovadors és el principal objectiu de l'acord de col·laboració que han signat aquest matí el secretari autonòmic d'Economia i Ocupació de la Generalitat Valenciana, Fernando Díaz, amb els presidents de les tres fundacions universitat-empresa valencianes: Manuel Broseta, Ivan L. Sempere i Rafael Benavent, de València, Alacant i Castelló, respectivament.

Al llarg de la signatura, que ha tingut lloc en la seu de la Fundació Universitat-Empresa de València (ADEIT), el conseller d'Economia, Màxim Buch, ha anunciat que la Generalitat Valenciana, a través d'IVACE-Finançament, destinarà 13 milions d'euros al finançament d’emprenedors.

En concret, segons ha anunciat el titular d'Economia, es finançaran amb una quantitat entre 20.000 i 170.000 euros projectes de pimes o micropimes de qualsevol sector, prioritzant els projectes més innovadors. Un àmbit, el de la innovació, en el qual, segons ha apuntat Buch, és especialment important el paper de les universitats. «Les universitats són el planter dels empresaris del futur i les que han d'impulsar aquesta societat», ha subratllat, al mateix temps que ha reiterat la importància de l'emprenedoria com a via per a la recuperació econòmica. «L'emprenedoria, junt amb la innovació i la internacionalització, són clau per a eixir de la crisi», ha assenyalat Buch.

 

2.000 noves ocupacions

Amb aquest nou conveni, segons ha apuntat el conseller d'Economia, es pretén impulsar la creació de noves empreses i llocs de treball. Des de finals de 2011 -ha recordat Buch- la Generalitat ha destinat 7,4 milions d'euros a finançar 74 projectes empresarials que han propiciat la creació de 800 llocs de treball. En els pròxims anys, el conseller preveu la creació de 2.000 nous llocs de treball en el marc d'aquesta línia de treball.

Màxim Buch ha aprofitat l'acte per a reconèixer el paper que les fundacions universitat-empresa juguen com a «corretja de transmissió des de la Universitat a la societat». Seran les fundacions universitat-empresa valencianes les encarregades d'avaluar els projectes i de gestionar la sol·licitud de finançament a l'IVACE en el marc d'aquest projecte.

El president del Consell Social i d'ADEIT, Manuel Broseta, ha recordat el paper que hi juga la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València per a difondre l'esperit emprenedor entre la comunitat universitària, al mateix temps que ha agraït «la sensibilitat de la Generalitat cap als emprenedors com a figura clau per al creixement de la societat», ha assenyalat.

En aquesta mateixa línia, el president de la Fundació Empresa Universitat d'Alacant, Iván L. Sempere, ha manifestat la seua satisfacció per la posada en marxa d'aquest instrument financer que ha qualificat d’«àgil, eficaç i oportú» ja que -segons ha subratllat- «necessitem més i millors empresaris; un territori sense empresaris és un territori sense il·lusió i sense recursos», ha dit.

Per la seua banda, el president de la Fundació Univeristat Jaume I-Empresa de Castelló, Rafael Benavent, ha posat l'accent en la importància de l'acord. «El dia d'avui representa un pas avant del govern a favor de l'acostament de dos mons que encara s'ignoren en un percentatge important; tots els esforços d'aproximació de la societat civil a la Universitat i de la Universitat a la realitat de l'empresa són positius», ha apuntat.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464